Γέμισαν τους δρόμους με αφίσες υπέρ του «ΟΧΙ» – Ποιος τις πληρώνει; φοβαται καποιος κατι ?

0

ImageHandler (43)

Πολίτες ξηλώνουν τις αφίσες του «ΟΧΙ» από τους δρόμους – «Με βάση την εκλογική, και όχι μόνο, νομοθεσία η αφισοκόλληση απαγορεύεται», λέει ο δικηγόρος κ. Κώστας Ντάλτας

Ήταν πριν από λίγες ώρες όταν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας γέμισαν με αφίσες «υποκινώντας» τους ταλαίπωρους πολίτες να πουν «όχι» στο ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή.

Η αισθητική της εν λόγω αφίσας είναι πλήρως στερημένη από όραμα και φαντασία καθώς ένα μεγάλο ΟΧΙ σταμπάρει μεγαλοπρεπώς την ελληνική σημαία στο όνομα της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας ενώ η νομιμότητά της «μπάζει νερά» κατά την άποψη πολλών ειδικών.

Το δε μεγάλο ερώτημα είναι πώς βρέθηκαν λεφτά για να χρηματοδοτηθεί όλη αυτή η καμπάνια!

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος κ. Κώστας Ντάλτας: «Με βάση την εκλογική, και όχι μόνο, νομοθεσία η αφισοκόλληση απαγορεύεται. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται σε καθορισμένους χώρους που στις εκλογές καθορίζει η διακομματική η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει συγκροτηθεί».

«Ότι είναι παράνομο», απάντησαν πολίτες που ξήλωσαν κάποιες από τις εν λόγω αφίσες, σε ανταποκριτές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων που τους ρώτησαν γιατί τις κατεβάζουν.
Σε θέση «μάχης» όμως βρίσκεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε πως πρόκειται να «κατεβάσει» και ο ίδιος αφίσες από τους δρόμους.

Εκτός όμως από τις αφίσες η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει βγει στους δρόμους και μοιράζει στους πολίτες φυλλάδια για τον ίδιο ακριβώς λόγο: για να «υποκινήσουν» τους πολίτες να πουν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

πρωτο θεμα

Leave a Reply