Καληνύχτα Ελλάδα (του Κώστα Πιτσιου)

0

image

Ο παλιός ΣΣ Κορίνθου…και η ”ανάπτυξη ” με γραφεία …!!!!!

….αποφεύγω να προσεγγίσω τον χώρο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού εδω και χρόνια , η μελαγχολία και οι θύμησες ανθρώπων, γεγονότων,συμβάντων χαρούμενων και λυπηρών, επί τριάκοντα συναπτά έτη εργασίας εκεί με καταρρακώνουν ψυχικά.
Επί 30 χρόνια αναχωρούσα από εκεί ως μηχανοδηγός είτε με επιβατικά ,είτε με εμπορικά τρένα μεταφέροντας τόσους Ανθρώπους ,τόσα εμπορεύματα και με πολύ αγάπη για την δουλεία μου

image

Η ευθύνη που νιώθαμε ήταν σε τέτοιο βαθμό μεγάλη ώστε δέν υπήρχε δεύτερη σκέψη , έπρεπε το δρομολόγιο να φτάσει στον προορισμό του.
Είτε με βλάβη , είτε με συνθήκες δύσκολες πχ . πλημμύρες, σεισμοί,εκτροχιασμοί,φωτιές ο εργασιακός ζήλος του Μηχανοδηγού ήταν πάντα υπερβάλλων.
Μπορώ να γράψω βιβλίο με καθημερινές ιστορίες ανθρώπων ,τρένων , και μηχανών.
Μια ολόκληρη εποχή , ενας κόσμος αλλιώτικος , μαγικός ,απλός, ανθρώπινος , αληθινός , χάθηκε.
Στον Σ.Σ Κορίνθου η αναμονή αλλά κυρίως η αναχώρηση των αμαξοστοιχιών ήταν πολύβουη, με γέλια, με γκρίνια, με γραφικότητα , με τους μικροπωλητές να διαλαλούν την πραμάτεια τους, με τον Γιώργο τον Φίλιο αλλά και τον συγχωρεμένο τον πατέρα του τον Μπάρμπα Τάσο με τα περίφημα σουβλάκια αλλά και τα εξίσου νόστιμα τους ,σάντουιτς.
Ο σταθμάρχης πλέον έδωσε αναχώρηση, το τρένο έφυγε, ο Σ.Σ Κορίνθου ερήμωσε , ήρθε η ανάπτυξη της Ελλάδας λένε, και απόμακρα , βουβά ,απάνθρωπα, ψυχρά , σκυμμένοι στο λαπ τοπ πλέον περιμένουμε το τρένο στον νέο Σ.Σ.Κορίνθου.
Τον παλιό Σ.Σ.και την εποχή του τον διἐγραψαν και τον έσβησαν, τον μετέτρεψαν σε γραφεία στεγασμού τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου όπου στο τέλος του μήνα θα κάνουν εγκαίνια διαφημίζουν …τόσες προτάσεις για την αξιοποίηση του , δρομολογώντας τουριστικό τρένο, με προορισμό Μυκήνες –Ναύπλιο…Κιάτο..και Λουτράκι–Ισθμό , απερρίφθησαν.

Καληνύχτα Ελλάδα.

Ο ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ

ΠΙΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Leave a Reply