Καφές και συζήτηση με τη Γεωργία Ταγαρα

0

Ένα από τα νέα στελέχη στο ψηφοδέλτιο Τατούλη είναι η Γεωργία Ταγαρα.

Ποια είναι η Γεωργια Ταγαρα

Η Γεωργία Ταγάρα είναι το τρίτο παιδί του Ιωάννη Γ. Ταγαρά και της Βασιλικής, γεννημένη το 1969 και κάτοικος Aρχαίας Κορίνθου.

Ο πατέρας της – μηχανολόγος μηχανικός – έφυγε από την Ελλάδα για τον Καναδά το 1965 με σκοπό να εργαστεί για κάποια χρόνια, ως οικονομικός μετανάστης δηλαδή μαζί με τα δύο πρώτα παιδιά του, την Μαρία και την Κλειώ.

 Στο Οντάριο του Καναδά γεννήθηκε η Γεωργία και η Ιωάννα.

Ο πατέρας της τρεις φορές επιχείρησε να επαναπατριστεί γι’ αυτό και η Γεωργία πήγε μια χρονιά Δημοτικό και άλλη μία Γυμνάσιο στην Ελλάδα.

Στα 23 της παντρεύτηκε έναν Αμερικανό αξιωματικό τον οποίο ακολούθησε παντού και σε επίπεδο καριέρας αφού εντάχθηκε σχεδόν αμέσως κι αυτή στους κόλπους του Αμερικανικού στρατού ζώντας ουσιαστικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο (Αμερική-Καναδά- Γερμανία-Ν.Κορέα -Ελλάδα).

 Κατά την διάρκεια της θητείας της στον στρατό, έκανε σπουδές Master Business Administration (MBA)  (μεταπτυχιακό στην στρατηγική – διοίκηση – σχεδιασμό οικονομικών και χρηματοδοτήσεων).

Ανέλαβε θέσεις ευθύνης διαχείρισης υψηλών κονδυλίων, τα οποία χορηγεί το Κογκρέσο για την δημιουργία βάσεων σε όλον τον κόσμο για τους στρατιώτες και τις οικογένειές  τους.

Διετέλεσε υπεύθυνη προγραμματισμού – εκτιμήσεων, διαχειρίστρια προϋπολογισμών και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Έχει ειδικευτεί στον σχεδιασμό στρατηγικής και διαχείρισης κεφαλαίων όπως επίσης και σε θέματα αποστολών μυστικής διαβάθμισης ασφαλείας. Εργάστηκε από την θέση της Συμβούλου σε θέματα ανάπτυξης, σχεδιασμού και αλληλεπιδράσεων , προετοιμασίας ομάδων για αναπτυξιακά προγράμματα (χρήματα, εφόδια, εκπαίδευση) ενώ επέβλεπε και την εκτέλεση έργων και προστασίας εργασιακού περιβάλλοντος.

Έχει εμπειρία στην τεχνική ποιότητα των εργασιών, την διεξαγωγή κοινοτικών επαφών, την σύνδεση δημογραφικών στοιχείων των μελών, την διασφάλιση προγραμμάτων και στόχων βασιζόμενη πάντα σε ηγετικά οράματα, όπως επίσης και στις συνεργασίες-υποστήριξη αλληλοεπιδραστικων στόχων άλλων κρατών.

Η Γεωργία Ταγαρά έχει αποκτήσει δύο παιδιά, έναν γιο, πτυχιούχο Πανεπιστημίου και εργαζόμενο στην εταιρεία Microsoft στο Σιατλ και μία κόρη, η οποία σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Γεωργία στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Leave a Reply