Η ώρα της ετυμηγορίας για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

0

i-wra-tis-etumigorias-gia-ton-g-papakwnstantinou.w_l

Μετά από δέκα συνεδριάσεις το δικαστήριο έχει μπει στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του επί της ενοχής ή όχι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που αντιμετωπίζει δύο κακουργήματα για τους χειρισμούς του σχετικά με την αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας, εξετάστηκαν 18 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οιΓιάννης Καπελέρης, Ιωάννης Διώτης και Στέλιος Στασινόπουλος,αρκετοί πρώην στενοί συνεργάτες του κου Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών, ο ειδικός πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ που ανίχνευσε  στοιχεία από την ηλεκτρονική πορεία της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και  γνωστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Σημαντικότερη στιγμή ήταν η δέκατη συνεδρίαση, κατά την οποία απολογήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου είναι ως κατηγορούμενος το «ιερό πρόσωπο της δίκης».

Ο πρώην υπουργός παραχώρησε μια καθαρά πολιτική απολογία, καθώς δεν αποδέχεται τις ποινικές κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση είναι προϊόν συμπαιγνίας συμφερόντων αλλά και προδοτικών σε βάρος του συμπεριφορών τόσο του κόμματος του όσο και του ίδιου προέδρου του Ευαγγ. Βενιζέλου.

Leave a Reply