Είναι ίσως η πρώτη φορά επί ημερών Ντιέγκο Σιμεόνε που η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει «βυθιστεί» στην κρίση. Γκρίνια από την εξέδρα, ανεπιτυχή αποτελέσματα και κίνδυνος για πρόωρο «αντίο» από την Ευρώπη. Οι «ροχιμπλάνκος» δεν παίζουν σήμερα απλά το μέλλον τους στο Champions League, αλλά όλη τη σεζόν!
Είναι γεγονός, βέβαια, πως το «δημιούργημα» του Σιμεόνε βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στα τελευταία έξι ματς (για όλες τις διοργανώσεις) μετράει μόλις μία νίκη! Στον αντίποδα το κλίμα στις τάξεις της Λεβερκούζεν είναι κάτι περισσότερο από εξαιρετικό. Και μπορεί από τον πρόεδρο έως τους παίκτες της γερμανικής ομάδας να χρίζουν φαβορί την Ατλέτικο, αλλά το… μομέντουμ είναι μαζί τους. Πέντε διαδοχικές νίκες μετρούν οι “ασπιρίνιες” με απολογισμό 11-0! Δεν έχουν δεχθεί καν γκολ!
Η Λεβερκούζεν θα προσπαθήσει πάλι να χτυπήσει την… αντοχή της Ατλέτικο. Όπως έκανε και στο πρώτο παιχνίδι, όπου πίεζε ψηλά και με ασταμάτητο τρέξιμο κέρδιζε τις περισσότερες μονομαχίες. Η Ατλέτικο, πάλι, θα μπει με το… μαχαίρι στα δόντια και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του “Βιθέντε Καλντερόν”, όπου στα τελευταία 22 παιχνίδια έχει 20 νίκες! Τι λέτε; Θα πάρει την… ασπιρίνη για να ξεπεράσει την κρίση η Ατλέτικο;
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Στο πρώτο μισό της σεζόν «πέταγε» και είχε εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας, όμως, οι τελευταίες εβδομάδες είναι δύσκολες για τον ίδιο. Έμεινε στον πάγκο στα παιχνίδια με τη Σεβίλη και τη Βαλένθια, τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για… καυγά ανάμεσα σε αυτόν και τον Ντιέγκο Σιμεόνε και ξαφνικά… εξαφανίστηκε! Απέναντι στη Λεβερκούζεν, όμως, όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα και θα του δοθεί η ευκαιρία να δώσει τις απαντήσεις του. Ο Μάντζουκιτς ψάχνει πως και πως την «αναγέννηση» απέναντι στις «ασπιρίνες» και είναι δεδομένο πως θα του παρουσιαστούν ευκαιρίες για γκολ. Θα τις αξιοποιήσει;
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ
Ένα (1) γκολ έχει πετύχει η Ατλέτικο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν βάζουν εύκολα την μπάλα στα δίχτυα και είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα που ακολουθούν: 181 λεπτά έχει να σκοράρει ο Μάντζουκιτς, 282 ο Γκριζμάν, 327 ο Τόρες και 480 ο Ραούλ Γκαρσία!
ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ
Για τον προπονητή της Λεβερκούζεν Ρότζερ Σμιντ η μοναδική απουσία ακούει στο όνομα του Λαρς Μπέντερ. Αντίθετα για τον Ντιέγκο Σιμεόνε τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Τιμωρημένος ο ηγέτης στα μετόπισθεν Ντιέγκο Γκοντίν, εκτός με κάρτες και ο μέσος Τιάγκο Μέντες. Ο Σικέιρα έδωσε μάχη για να προλάβει το ματς, αλλά τελικά κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός αποστολής.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Πριν το πρώτο ματς στο Λεβερκούζεν, όπου οι «ασπιρίνες» πήραν τη νίκη με 1-0, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά τη σεζόν 2010/11 για τη φάση των ομίλων του Europa League. Τότε και τα δύο παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1). Για την ιστορία τότε η Λεβερκούζεν είχε τερματίσει στην πρώτη θέση και η Ατλέτικο Μαδρίτης στην τρίτη.
Η ΔΗΛΩΣΗ
Ανήκει στον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος κάλυψε τους ποδοσφαιριστές του για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και την… ξηρασία στην επίθεση. «Θα ανησυχούσα αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Σίγουρα είναι άσχημο ότι δεν σκοράρουμε, αλλά το χειρότερο θα ήταν να μην δημιουργούσαμε φάσεις. Πιστεύω απόλυτα στους παίκτες μου», ήταν τα λόγια του Σιμεόνε.
ΤΟ… TWEET
Ο πρόεδρος της Λεβερκούζεν Μίκαελ Σάντε «βλέπει» την Ατλέτικο Μαδρίτης φαβορί για την πρόκριση, παρά τη νίκη της ομάδας του στον πρώτο αγώνα.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Μογιά, Χιμένες, Μιράντα, Χουάνφραν, Γκάμες, Κόκε, Σουάρες, Γκάμπι, Τουράν, Γκριζμάν, Μάντζουκιτς
Λεβερκούζεν (4-2-3-1) Λένο, Σπάχιτς, Τορπάκ, Γουέντελ, Χίλμπερτ, Ρόλφες, Κάστρο, Τσαλχάνογλου, Μπελαράμπι, Σον, Ντρμιτς
sdna.gr