Η Τρίπολη “πλημμύρισε” από νότες!

0

image

Ως απαρχή της καθιέρωσης ενός σημαντικού θεσμού στο τομέα του Πολιτισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χαρακτήρισε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, το Φεστιβάλ Πελοποννήσου που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. 

Μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ανέφερε πως το όραμα του Περιφερειάρχη,  είναι κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες να διοργανώνεται το φεστιβάλ με σκοπό να δίνετε η δυνατότητα στις Χορωδίες και τις Φιλαρμονικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναδεικνύουν το έργο τους.
Συμπλήρωσε δε πως «ο πολιτισμός μπορεί να δώσει απαντήσεις και στην δύσκολη εποχή που περνάμε και οι φιλαρμονικές και χορωδίες των δήμων και των κατά τόπους περιοχών αποτελούν βασική παράμετρο για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην Πελοπόννησο, αφού πλέον διαθέτουν και την ανάλογη υποδομή.
Φιλαρμονικές και Χορωδίες , που μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Πάρνων ΑΕ ανανέωσαν  τα μουσικά όργανα και τις στολές τους.  Κάτι που όπως ειπώθηκε και από εκπροσώπους των Φιλαρμονικών αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον των μουσικών συνόλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

image

Το συνολικό κόστος του έργου που περιελάμβανε και πλήθος άλλων εκδηλώσεων και δράσεων  ανήλθε στο ποσό των 2.400.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΔΕΠΙΝ.
Την πρώτη μέρα της έναρξης του Φεστιβάλ Πελοποννήσου με  τίτλο «Μουσικές της Μεσογείου, Μουσικές όλου του κόσμου» η Χορωδία Μεγαλόπολης, η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Ερμιονίδας και η Φιλαρμονική Λεωνιδίου, παρουσίασαν μουσική από μεγάλους Έλληνες Συνθέτες και τραγούδια παλιά και σύγχρονα χαρίζοντας ένα ξεχωριστό μουσικό δίωρο και πλέον ταξίδι στους παριστάμενους.

image

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, κάθε βράδυ στις 8 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Η καταληκτική εκδήλωση με την παρουσία και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη καθώς και όλων των συντελεστών και συμμετεχόντων του Φεστιβάλ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στην Πλατεία Άρεως (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο).
Το Σάββατο το πρόγραμμα  περιλαμβάνει και συναυλία με την Έλλη Πασπαλά και «The underground Youth Orchestra». Συμμετέχουν επίσης οι νέοι τραγουδιστές: Νανά Περράκη, Αποστόλης Κίτσος και Κωνσταντίνα Κορδούλη.

image

Leave a Reply