Η τοποθέτηση της Γιωτας Κοζομπολη για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κριση

0

image

Δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι, το όραμα μιας Κυβέρνησης της Αριστεράς η διανομή κουπονιών σίτισης, η επιδότηση στέγης, η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Μια Κυβέρνηση της Αριστεράς θέλει τον πολίτη ενταγμένο στο κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, με εξασφαλισμένες τις βασικές ανάγκες μιας πολιτισμένης διαβίωσης και ελεύθερο να επιλέξει τον δικό του τρόπο ζωής – τόνισε στην πρώτη της ομιλία στην Ολομέλεια στη Βουλή, στις 18.03.2015, η Γιώτα Κοζομπόλη (Βουλ. Μεσσηνίας, ΣΥΡΙΖΑ) στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της διαφθοράς.
Όμως αυτά είναι τα άμεσα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση στην Ελλάδα, εν έτει 2015. Προβλήματα που της κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που εφάρμοσαν με συνέπεια αλλά και επιλεκτικά τις επιταγές της τρόικα με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, όταν έμεναν στο απυρόβλητο οι 2000 της λίστας Λαγκάρντ και οι πρωταθλητές της διαπλοκής και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.
Επιπρόσθετα, τόνισε στην ομιλία της ότι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών καταπολέμησης της διαφθοράς είναι το αναγκαίο εργαλείο για την αποτελεσματική εφαρμογή των σχετικών νόμων και η πολιτική βούληση, που τώρα αναμφισβήτητα υπάρχει, θα είναι η ικανή συνθήκη για να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στους πολίτες. Το οικονομικό αποτέλεσμα και η αναλογικά δίκαιη συνεισφορά όλων για την έξοδο από την καταστροφική κρίση είναι μια μόνο πλευρά του νομίσματος – η άλλη πλευρά είναι η δημιουργία ενός κλίματος ισονομίας, η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος όπου όλοι και ο καθένας ξεχωριστά θα κτίσουμε την πραγματικά νέα Ελλάδα.

Leave a Reply