Ο Πέτρος και ο Λύκος είναι έργο του Σ. Προκόφιεφ το οποίο συνέθεσε το 1936. Από τα πιο γνωστά μουσικά παραμύθια για παιδιά. Το έργο του Προκόφιεφ είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν τη διαφορετικότητα και πώς μπορούμε να περιγράψουμε καταστάσεις, ανθρώπους και ζώα με τη βοήθεια της μουσικής.
Στα παραμύθια βέβαια ο λύκος συνήθως είναι ένας, στην πραγματική ζωή οι λύκοι είναι πολλοί και είναι τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες όπως ανεργία…φτώχεια..κοινωνικός αποκλεισμός…..και άλλα…..
Παρακάτω παραθέτω σχετικό έγγραφο που έχω καταθέσει υπ’ όψιν Περιφέρειας Πελοποννήσου χωρίς να περιμένω βέβαια κάποια απάντηση γνωρίζοντας πολύ καλά την αντίληψη των μεγάλου μέρους των πολιτικών μας για το τι είναι Πολιτική. Είμαι βέβαιος ότι η Περιφέρεια θα ανοίξει ξανά την πρόσκληση προς τους Δήμους για να επιβεβαιώσει το δίκιο της, αλλά επειδή ο πολιτικός χρόνος είναι διαφορετικός από τον χρόνο της πραγματικής ζωής, θα μείνει εσαεί υπόλογη για την καθυστέρηση υλοποίησης των Κέντρων Κοινότητας και όχι μόνο αυτή………

Ακολουθεί το έγγραφο

ΑΡ.ΠΡΩΤ.133246/365/24-5-2017 Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κύριε Περιφερειάρχη,
διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την από 2/5/2017 ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τα Κέντρα Κοινότητας και τις ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας, νομίζω, εάν δεν κάνω λάθος, ότι για το θέμα έχουν υπάρξει και παλαιότερες ανακοινώσεις της Περιφέρειας.

Επειδή δεν πρέπει να μένουμε στις πολιτικές διαφορές…..
Επειδή οι καιροί απαιτούν να γεφυρώνουμε τις διαφορές…..
Επειδή η ανακοίνωσή σας τελειώνει ακριβώς πριν από το δια ταύτα…..
Επειδή έρχομαι σε καθημερινή επαφή με πολίτες από Ευάλωτες Ομάδες…..
Επειδή όπως λέτε ο σχεδιασμός σας έχει εγκριθεί από την Ε.Ε…..
Επειδή μιλάτε για κάποιο σχεδιασμό που οι πολίτες δεν γνωρίζουν…..
Επειδή τα Κέντρα Κοινότητας δεν είναι καπέλα από πάνω…..
Επειδή είμαστε βέβαια πολίτες και όχι υπήκοοι…..
Επειδή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση…..
Επειδή τα Κέντρα Κοινότητας απαιτούν κοινωνική δικτύωση…..
Επειδή πολιτική δεν είναι να κάνεις πολιτική πάνω σε προβλήματα…..
Επειδή πολιτική είναι η τέχνη να λύνεις κοινωνικά προβλήματα…..
Επειδή η πληροφορία είναι Συνταγματικό και Ατομικό δικαίωμα…..
Επειδή τέλος θέλω να είμαι δημιουργικός όσο είστε και εσείς…..

Σας προτείνω να συγκαλέσετε μια ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας που θα συμμετάσχουν πολίτες, φορείς και σύλλογοι που εμπλέκονται με τα θέματα που αφορούν τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, όπως Δήμοι, Δικαστικές Αρχές, Αστυνομικές Αρχές, Υπηρεσίες Πρόνοιας, σύλλογος ΑΜΕΑ, Δικηγορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο κλπ με στόχο να εξηγήσετε τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα σας σχετικά με τα Κέντρα Κοινότητας, να ακούσετε προτάσεις και να διασυνδεθείτε……

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και τον χρόνο σας……οψόμεθα…!!!!

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Εργασίας
Συνήγορος του Πολίτη
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μέσα Ενημέρωσης

ΞΕΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Πολίτης Π.Ε. Κορινθίας
Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Ειδίκευση Συμβουλευτική
Προσανατολισμός