Η Πελοποννησος Οικολογικη στην Ευρώπη για το προσφυγικό

0

image

Η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» Δήμητρα Λυμπεροπούλου συμμετείχε στο Συνέδριο «Μια τοπική Πράσινη άποψη για τους πρόσφυγες: οι ευκαιρίες και προκλήσεις για τις πόλεις μας» που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.

image

Στο συνέδριο που συμμετείχαν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης από πολλές χώρες της Ευρώπης το ζητούμενο ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κατανόησης.
Η πρόσφατη αύξηση των ξενοφοβικών δραστηριοτήτων μας προτρέπει να αναπτύξουμε πολιτικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της αλληλεγγύης. Οι ομιλητές στην σύνοδο συζήτησαν διάφορους τρόπους για να μειώσει την πιθανότητα της επιτυχίας των ξενοφοβικών αντιδράσεων  σε τοπικό επίπεδο.
Στα πλαίσια αυτά η Δήμητρα Λυμπεροπούλου παρουσίασε την πρόταση που ήδη έχει καταθέσει τόσο στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τέταρτη 30 Μαρτίου 2016, όσο και δημόσια με ανοιχτή επιστολή της προς την Περιφέρεια και Δήμους της Πελοποννήσου για την προστασία ευαίσθητων ομάδων όπως ασυνόδευτων παιδιών, εγκύων γυναικών, οικογενειών με μικρά παιδιά και πολύτεκνων οικογενειών.
Την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο περιθώριο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο τόπο μαρτυρίου αλλά και μνήμης του Νταχάου. Σε μια περίοδο κατά την οποία σύννεφα ρατσισμού και φασισμού σωρεύονται στον ευρωπαϊκό ουρανό,  στέλνουμε  μήνυμα επαγρύπνησης στους λαούς ώστε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τη ναζιστική φρίκη  και δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός παραμένουν σημαντική απειλή της δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Δήμητρα Λυμπεροπούλου
«Πελοπόννησος Οικολογική»

Απάντηση