Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ” δε  συμμετέχει στην σύνθεση του νέου φορέα της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

0

Όταν πριν λίγους μήνες στην “κοινωνία αξιών” αποφασίσαμε συλλογικά να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του “Ποταμιού”, για να ενωθούν οι ανεξάρτητες και άφθαρτες πολιτικές οντότητες του κεντρώου χώρου, βασισθήκαμε στο ότι ιδεολογικά κινήθηκε προς τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ότι είναι ο μεγαλύτερος κοινοβουλευτικός σχηματισμός του χώρου και ότι φέρνει το νέο, ελπιδοφόρο και άφθαρτο στην πολιτική ζωή. Η συνεργασία μας με τα αξιολογότατα στελέχη του και τον κ. Θεοδωράκη προχώρησε άριστα σε όλα τα επίπεδα.
Η επιχειρούμενη όμως σήμερα σύνθεση του υπό σύσταση σχηματισμού με την καθοριστική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ (προσχηματικά ως ΔΗΣΥ), απέχει πολύ από το αρχικό πλαίσιο συνεργασίας μας.
Κατόπιν αυτού μετά από συνεδρίαση των πολιτικών μας οργάνων αποφασίσαμε:
«Την μη συμμετοχή μας καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην προσπάθεια σύνθεσης αυτού του νέου φορέα»,
για τους παρακάτω λόγους:
Η επιχειρούμενη σύνθεση γίνεται με απόλυτη κυριαρχία από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί επανειλημμένα να αναβιώσει,με τα ίδια στελέχη, τις ίδιες πρακτικές και στόχους. Αυτό δήλωσε ξεκάθαρα η κ. Γεννηματά στην πρόσφατη ομιλία της για τα 43 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να το δηλώνει και να το εφαρμόζει στη πράξη και αυτό δηλώνουν αρκετοί από τους υποψήφιους γα την ηγεσία.
Είναι ολοφάνερο ότι ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να χειραγωγήσει όλη την προσπάθεια σύνθεσης . Τα προσκόμματα που τίθενται από την κ. Γεννηματά και η προσχηματική απαξίωση των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Αλιβιζάτου, μαζί μετηνάρνηση για ανοικτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, (όπως φαίνεται το επέβαλε τελικά) το επιβεβαιώνουν.
Το τεράστιο χρέος του ΠΑΣΟΚ των 189.695.073 ευρώ, (το οποίο επιβαρύνει τους πολίτες της χώρας), δεν έχει διευθετηθεί. Δεν ξεκαθαρίζεται εάν ο νέος σχηματισμός θα είναι το πρόσχημα για να μην πληρωθεί το χρέος, για να διαγραφεί ή να μεταφορτωθεί.
Εξ ίσου προβληματικό θα είναι εάν ο υπό σύσταση σχηματισμός διαμορφωθεί επί τη βάσει των αντιφατικών πολιτικών αντιλήψεων του κ. Καμίνη, ο οποίος δηλώνει άλλοτε “αριστερός-φιλελεύθερος” και άλλοτε πιστός οπαδός του ΠΑΣΟΚ. Εάν η ενδεχόμενη ηγεσία του είναι αντίστοιχη της ηγεσίας του στο Δήμο, τότε ο νέος σχηματισμός κινδυνεύει να ακινητεί όπως η ρόδα στο Σύνταγμα.
Στον κ. Θεοδωράκη ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διεκδίκηση της ηγεσίας.

     

| find us on facebook | our blog | watch us on youtube | linkedin group | follow us on twitter | our photostream |

 Copyright © *2013 All rights reserved.
.
Πανεπιστημίου 59 & Εμ. Μπενάκη 5, 5ος όροφος (Στοά ΦΙΞ), Αθήνα

210 3242427

Our mailing address is:

info@koinoniaaxion.gr

unsubscribe from this list | update subscription preferences

This email was sent to info@ekorinthos.gr
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ · Πανεπιστημίου 59, Αθήνα, Ελλάδα · Athens, Attica 105 64 · Greece


Leave a Reply