«Γυναίκα/άνδρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι»

0

ImageHandler (7)

Φιλιά, αγκαλιές, χρώματα, δυνατή μουσική και ξέφρενοι χοροί. Το 12ο Αthens Pride πραγματοποιήθηκε με την παρουσία γνωστών προσωπικοτήτων της πολιτικής σκηνής της χώρας μας.

Ο πρόεδρος του πολιτικού συνδυασμού το «Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε το παρών στο περίπτερο που έχει στήσει το κόμμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η Περιφεριάρχης Αττικής Ρένα Δούρου όπου στηρίζει και εμπράκτως το θεσμό του Athens Pride βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και συνομιλεί συνεχώς με τους διοργανωτές αλλά και με τα άτομα που συμμετέχουν. Στο φεστιβάλ βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

πηγη

Σταύρος Θεοδωράκης: Είναι δικαίωμα όλων ο αυτοπροσδιορισμός
Τo Αthens Pride επισκέφθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης το απόγευμα του Σαββάτου. O επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με τους διοργανωτές του 12ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας καθώς και με τις ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικότητες που δώσανε το “παρών” στο Φεστιβάλ. Μιλώντας στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ελπίζω να υπάρξει η χρονιά που δεν θα χρειαστεί να γίνονται παρελάσεις υπερηφάνειας. Αλλά φοβάμαι ότι για μερικά χρόνια ακόμα θα πρέπει να υπάρχουν δυναμικές εκδηλώσεις για να καταλάβουν και οι συντηρητικοί ότι είναι δικαίωμα όλων ο αυτοπροσδιορισμός. Είναι δικαίωμα όλων να διεκδικούν τη διαφορετικότητά τους».

Το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας φέτος έχει ως σύνθημα «γυναίκα δεν γεννιέσαι γίνεσαι/ άνδρας δεν γεννιέσαι γίνεσαι» ενώ στηρίζεται και συνεργάζεται με την τρανς κοινότητα και μιλά για την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.

Παράλληλα διεκδικεί την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλλου χωρίς προϋποθέσεις. Φέτος κάλεσμα για συμμετοχή στο φεστιβάλ έχει απευθύνει και το ΣΥΡΙΖΑ. Το Athens Pride που αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της κοινότητας λεσβιών, ομοφυλοφίλων, των αμφί και των τρανς ατόμων υποστηρίζεται από 17 χώρες, όπου πρεσβεία τους στη χώρα μας αναμένεται να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις.

Απάντηση