Γιατί να βάλεις LED φωτιστικά εσωτερικού χώρου;

0

Όλο και πιο συχνά ακούς από τους γύρω σου ή από τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης για τα LED, είτε πρόκειται για λεντοταινίες είτε για φωτιστικά εσωτερικού χώρου ή εξωτερικού χώρου. Η αλήθεια είναι πως τα φωτιστικά LED έχουν μια σειρά από οφέλη για τον καταναλωτή που αφορούν κυρίως την ποιότητα και την σταθερή ενέργεια του φωτός, τη βιωσιμότητα της λάμπας και την οικονομία στην κατανάλωση της ενέργειας. 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη, η ανανέωση των πηγών ενέργειας δεν είναι δεδομένη, οπότε οφείλουμε όλοι να σκεφτόμαστε οικολογικά και οικονομικά, αποφεύγοντας την σπατάλη ενέργειας. Τα LED φωτιστικά εσωτερικού χώρου είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί οι λάμπες Led, δεν κατασκευάζονται από τα επικίνδυνα υλικά που συνήθως κατασκευάζονται οι συμβατικές λάμπες. Περίπου το 95% όλων των λαμπών Led είναι ανακυκλώσιμα υλικά, πράγμα που συμβαίνει ότι δεν είναι κατασκευασμένες από επικίνδυνα υλικά. 

Δεύτερον, συμφέρει να εγκαταστήσεις LED φωτιστικά εσωτερικού χώρου ή φωτιστικά εξωτερικού χώρου, γιατί τα φώτα LED έχουν όπως αναφέραμε και παραπάνω μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι λάμπες Led έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις συμβατικές λάμπες. Ειδικότερα, για παράδειγμα, οι κοινές λάμπες διαρκούν από 2.000 έως 20.000 ώρες, ενώ οι λάμπες Led μπορούν να διαρκέσουν για παραπάνω από 100.000 ώρες. Επίσης, όταν οι λάμπες Led πλησιάζουν προς το τέλος της ζωής τους δεν καίγονται όπως οι κλασσικές λάμπες, αλλά αρχίζουν να μειώνουν την ένταση του φωτός τους.

Τρίτον, έχει υπολογιστεί πως με τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου ή φωτιστικά εξωτερικού χώρου LED κερδίζουμε σε κατανάλωση ρεύματος, αφού δαπανάται λιγότερη ενέργεια. Έχει υπολογιστεί ότι με τις λάμπες LED σε αντίθεση με τις συμβατικές αξιοποιείται το 80% της ενέργειας που δαπανάται. Αυτό σημαίνει πως δεν χάνεται η τεράστια ενέργεια που χάνεται κατά την θερμότητα της κατανάλωσης ρεύματος από τις συμβατικές λάμπες. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να ξοδευτεί πολύ λιγότερο ρεύμα για να φωτιστεί ο χώρος σου όταν έχεις φωτιστικά εσωτερικού χώρου με λάμπες Led. 

Τέταρτον, οι λάμπες LED είναι πιο ανθεκτικές και λιγότερο εύθραυστες από ότι οι κοινές λάμπες επειδή κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά. Αυτό το πλεονέκτημα ωφελεί τον καταναλωτή με διάφορους τρόπους αφού και χρειάζεται λιγότερες αντικαταστάσεις σε λάμπες και κινδυνεύει λιγότερο από μικροατυχήματα στο σπίτι πόσο μάλλον αν έχει παιδιά στο σπίτι. 

Ως συνέπεια των παραπάνω, καταλαβαίνουμε πως με τα LED φωτιστικά εσωτερικού χώρου, οι καταναλωτές κερδίζουν σε ενέργεια και οικονομία, ενώ ταυτόχρονα ωφελούν και το περιβάλλον αφού χάνεται λιγότερη ενέργεια και ξοδεύονται λιγότερα υλικά. 

Απάντηση