Γιατί δε φτάνει μόνο να είσαι καλό παιδί…

0


Αυτές τις σκέψεις μου ήθελα εδώ και αρκετό να τις μοιραστώ μαζί σας όμως οι υποχρεώσεις μου με μια εκδήλωση που ήταν στοίχημα να είναι επιτυχημένη δε μου άφηνε χρόνο την τελευταία εβδομάδα.

Ο τίτλος έχει να κάνει με τις αλλαγές στους αντιδημάρχους. Στις περισσότερες περιοχές άλλαξαν και μπήκαν καινούργιοι. Άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή δείχνουν να πετυχαίνουν καλύτερα στο έργο τους από τους προκατόχους της θέσης τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία που πήραν στο Λουτράκι για τα ζώα συντροφιάς να στείλουν σακουλάκι για να μαζεύουν στον περίπατο οι ιδιοκτήτες τα περιττώματα από το σκυλάκι τους…

Ακόμα πιο εμφανής είναι η διαφορά στο δήμο Κορινθίων. Η καθαριότητα είναι πολύ καλύτερη (σε καμία περίπτωση τέλεια αλλά η διαφορά είναι εμφανής). Το γκαζόν επιτέλους κουρεμένο ,στα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα, σε συνεργασία με τους προέδρους τους ενώ και ο ΟΣΕ  παρουσιάζει μια σαφώς καλύτερη εικόνα. Ναι τα δέντρα δεν έχουν κλαδευτεί όπως θα έπρεπε (ειδικά κάποιοι φοίνικες είναι επικίνδυνοι) και εξακολουθούν να υπάρχουν χόρτα δίπλα σε κάδους όμως οι κάτοικοι πλην κέντρου είδαν επιτέλους λίγο προσοχή να πέφτει και σε αυτούς. Ακόμα και ο νέος αντιδήμαρχος τουρισμού που είτε είναι με μεγαλύτερο μπατζετ  ή πιο ορεξάτος από την προκάτοχο της θέσης και βρίσκεται παντού. Σε ομιλίες, σε εκθέσεις, σε εκδηλώσεις και πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο.

Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός πως οι προηγούμενοι είχαν κουραστεί και κουράσει. Το ίδιο και οι δήμαρχοι. Όσο και όρεξη να έχεις μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είναι φυσικό να ψάχνεσαι για μια νέα πρόκληση αλλιώς βαλτώνει και μαζί σου και ο Δήμος σου.

Οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι απολάμβαναν μια ιδιαίτερη ασυλία, λες και δεν υπήρχαν άλλοι για τη θέση και ήταν φυσικό να μη μπορούν να προσφέρουν με το ίδιο πάθος όπως στην αρχή. Καλή η εμπειρία όμως η όρεξη καλύτερη. Και αυτό ισχύει παντού.

Θ.Τ

Απάντηση