Η ομάδα εργασίας του πρότζεκτ Gastronomic Corinthia σας προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 11πμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος).
Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση σας σχετικά με το πρότζεκτ Gastronomic Corinthia,  η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κορινθιακή γαστρονομία και η συλλογή συνταγών κορινθιακής γαστρονομίας.  
Σχετικά με τη συλλογή συνταγών κορινθιακής γαστρονομίας: Στα πλαίσια της συνάντησης  αυτής, σας καλούμε να συνεισφέρετε στο πρότζεκτ, παρουσιάζοντας αυθεντικά κορινθιακά πιάτα που εσείς θεωρείτε αντιπροσωπευτικά της περιοχής μας και άξια να συμπεριληφθούν σε μία συλλογή κορινθιακής γαστρονομίας. Οι συνταγές αυτές μπορεί να είναι παλιές ή νέες, να αφορούν ορεκτικά, σούπες, κυρίως πιάτα, επιδόρπια, πίτες, ψωμιά και ποτά, κτλ. Μπορεί να βασίζονται σε προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, να είναι παραδοσιακές συνταγές που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας ή να χρησιμοποιούν παραδοσιακούς τρόπους μαγειρέματος ή σκεύη μαγειρικής.

 

Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε στη συνάντηση της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017, παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα:https://goo.gl/forms/1rRyoPxnWq8QdTIa2

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας τηλεφωνικά (6977939597).

 

Εάν επιθυμείτε να συνεισφέρετε συνταγές, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο πρότυπο:https://goo.gl/forms/8Ul46NTLBTZPxrpb2
Το Gastronomic Corinthia είναι ένα γαστροτουριστικό πρότζεκτ του δικτύου Experience Corinthiaπου στόχο έχει την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας σε βασικό πυλώνα της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Κορινθία, μέσω της δημιουργίας ενός πρότυπου κορινθιακού μενού βασισμένου σε τοπικά προϊόντα και κρασιά, το οποίο θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία της Κορινθίας.

Βασικά βήματα στην υλοποίηση του πρότζεκτ είναι: 

  • η εξεύρεση τοπικών συνταγών και το πάντρεμά τους με τοπικά προϊόντα, για τη δημιουργία πρωτότυπων κορινθιακών πιάτων
  • η σύνθεση των νέων αυτών κορινθιακών πιάτων σε ένα πρότυπο “κορινθιακό μενού” εστιατορίου
  • η διδασκαλία της προετοιμασίας των πιάτων αυτών σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και της φιλοξενίας
  • η ενσωμάτωση της πρότυπης κορινθιακής κάρτας στις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας του νομού
  • η θεσμοθέτηση εκδηλώσεων προώθησης της νέας τοπικής γαστρονομίας

 

Μεταξύ των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του πρότζεκτ Gastronomic Corinthia είναι:

  • Η ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς μέσω του πρότζεκτ θα εντάξουν στις προς πώληση υπηρεσίες τους ένα νέο, υψηλής προστιθέμενης αξίας, προϊόν
  • Η προσθήκη ενός ακόμα παράγοντα έλξης επισκεπτών στην Κορινθίας, την τοπική γαστρονομία
  • Η εμβάθυνση μιας κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των ατόμων που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με την εστίαση και τη φιλοξενία στην Κορινθία
  • Η παροχή στους τοπικούς παραγωγούς μιας νέας διεξόδου προώθησης και ανάδειξης των προϊόντων τους στην τοπική αγορά.

 

Στην ομάδα εργασίας του Gastronomic Corinthia συμμετέχουν:

  • Κώστας Βασάλος, αρχιμάγειρας
  • Ιωάννα Δαβλέρη, οινολόγος
  • Ιλιάνα Πιτσιλίδου, οινοποιός, ξενοδόχος
  • Στάθης Πουλίτσης, ξενοδόχος και ιδιοκτήτης εκπαιδευτικού φορέα
  • Μαίρη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος
  • Θανάσης Δημάκης, digital marketeer
  • Δάφνη Μαυρομμάτη, ξενοδόχος, συν-ιδρυτής Experience Corinthia
  • Σταύρος Κεφάλας, στέλεχος εταιρείας τουριστικού μάρκετινγκ, συν-ιδρυτής Experience Corinthia

To Experience Corinthia είναι μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία μέσα από την οριζόντια δικτύωση και συνεργασία ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων, παρόχων δραστηριοτήτων, μουσείων και άλλων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό της περιοχής ιδιωτών, επιχειρήσεων και φορέων. To Experience Corinthia, το οποίο στηρίζεται στη δικτύωση και στην  δράση και δεν βρίσκεται υπό καμία θεσμική ή εταιρική ομπρέλα,  ξεκίνησε από τη Δάφνη Μαυρομμάτη (Daphne’s Club Hotel Apartments, Ξυλόκαστρο) και τον Σταύρο Κεφάλα (Tourix, Κόρινθος), με τη μοναδική ιδιότητά τους ως δραστήριων νέων ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό, και έχει ως σήμερα εμπλέξει εθελοντικά και ενεργά πάνω από 60 επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου του τουρισμού. Ως ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι ανοιχτή σε όλους τους δυνητικούς stake-holders της, για τη συνεισφορά και για τη συμμετοχή τους. Το Experience Corinthia έχει αναπτύξει δράση στους ακόλουθους, μεταξύ πολλών άλλων, τομείς:

 

  • Διοργάνωση θεματικών Β2Β συναντήσεων, networking events και ημερίδων (“Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στη Νεμέα”, “Βιωματικής εμπειρίες στη Λαύκα Κορινθίας”, “Η συμβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κορινθία”) για τη δικτύωση μεταξύ παρόχων δραστηριοτήτων, ξενοδόχων και άλλων εμπλεκομένων στον τουρισμό φορέων, επιχειρήσεων και ιδιωτών
  • Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και τουριστικά projects (πχ “GOALS-Strategies for achieving local governance in tourism”)
  • Υποστήριξη τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων (“Stymphalia Lake Run”, “CorinthiaEvents”)
  • Έντυπο “Μουσεία & Αρχαιολογικοί Χώροι στην Κορινθία” (2.000 αντίτυπα)
  • Διοργάνωση press trips για δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Συμμετοχή σε δράσεις ανάδειξης καλών πρακτικών στον τουρισμό (“Open Tourism”)
  • Project Climb Corinthia (ανάπτυξη αναρριχητικού τουρισμού)
  • Project Gastronomic Corinthia (ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού)
  • Project Hiking Corinthia (ανάπτυξη πεζοπορικού τουρισμού)