Γαλλία: Δύο εκατ. ευρώ αποζημίωση επειδή τους έδωσαν λάθος μωρά!

0

Γαλλία: Δύο εκατ. ευρώ αποζημίωση επειδή τους έδωσαν λάθος μωρά!

Κλινική στη Νίκαια της Γαλλίας έδωσε λάθος μωρά σε δύο οικογένειες – Είκοσι χρόνια μετά το δικαστήριο τις αποζημιώνει

Με το ποσόν των δύο εκατομμυρίων ευρώ αποζημιώνει κλινική στις Κάννες το λάθος που έκανε εις βάρος δύο οικογενειών είκοσι χρόνια πριν.  Στις 4 Ιουλίου του 1994 η Σοφί Σερανό γέννησε την κόρη της σε κλινική των Κανών και την ίδια περίοδο μια άλλη γυναίκα, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, έφερε στον κόσμο, στην ίδια κλινική, ένα κοριτσάκι.

Τα δύο μωρά παρουσίασαν ίκτερο και τοποθετήθηκαν για μερικές ημέρες σε θερμοκοιτίδες στην ίδια αίθουσα. Μια εκπαιδευόμενη, αλκοολική νοσοκόμα μπέρδεψε τα δύο μωρά και τα έδωσε σε λάθος οικογένειες. Η Σερανό παρατήρησε αμέσως ότι το κοριτσάκι της ήταν πιο σκούρο αλλά όταν το ανέφερε στους υπεύθυνους της απάντησαν ότι «έφταιγε η λάμπα που βάζουν στα μωρά για τον ίκτερο»!

Η κόρη της Μανόν Σερανό αναφέρει ότι στο σχολείο την πείραζαν και την ρωτούσαν αν ήταν η κόρη του ταχυδρόμου, επειδή δεν έμοιαζε σε κανέναν από τους δύο γονείς της… Η οικογένεια Σερανό έκανε τεστ πατρότητας στην Μανόν και βρέθηκε πράγματι ότι δεν ήταν δικό τους παιδί.

Η ιστορία συνεχίστηκε στις δικαστικές αίθουσες, αλλά όπως αναφέρει η Σοφί Σερανό, η βιολογική της κόρη, Μελανί, δεν θέλει καμία σχέση μαζί της, μια συμπεριφορά που η ίδια αποδίδει στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές διαφορές των δύο οικογενειών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στην γαλλική πόλη Γκρας στις 10 Φεβρουαρίου και το δικαστήριο αποφάσισε να αποζημιωθούν οι δύο οικογένειες από την κλινική με το ποσόν των 2 εκατ. ευρώ  συνολικά, ενώ οι ίδιες είχαν ζητήσει το ποσόν των 13,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η Μανόν Σερανό δήλωσε ότι εξαιτίας αυτού του περιστατικού δεν κάνει πια όνειρα, ούτε έχει ελπίδες για το μέλλον της ενώ δεν θα ήθελε η ίδια να φέρει παιδιά στον κόσμο.

Απάντηση