Έτοιμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος στη βάση «εθνικής στρατηγικής»

0

Έτοιμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος στη βάση «εθνικής στρατηγικής»

Θα έχει ως συστατικό στοιχείο την αδιατάρακτη σχέση με την Ευρώπη και τη διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πληθαίνουν τα ανοίγματα του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υιοθετεί ρητορική συνεργασίας όλο και με μεγαλύτερη σαφήνεια, καθώς εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Προσπαθεί ουσιαστικά να προετοιμάσει το έδαφος για συγκλίσεις, ξεκινώντας από δύο κατηγορηματικές επισημάνσεις: Πρώτον, ότι δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και δεύτερον ότι δεν μπορεί να γίνει στη συνεργασία απλά για την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη βάση μίας εθνικής στρατηγικής, που προφανώς θα έχει ως συστατικό στοιχείο την αδιατάρακτη σχέση με την Ευρώπη και τη διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

«Να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ναι, αλλά όχι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο, επιμένοντας στην ανάγκη μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και πάντως σίγουρα με το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό, αφού χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται αριθμητικά.

«Άλλο αυτό και άλλο να συναινέσουμε σε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ατεκμηρίωτο, αδιέξοδο και επικίνδυνο. Όχι» διευκρίνισε για να συμπληρώσει ότι «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή εν πάση περιπτώσει ευρύτατης συνεργασίας με κορμό το πρώτο κόμμα. Εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όχι για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Για να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική».

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση, χαρακτηρίζοντας «αποτυχία» οτιδήποτε λιγότερο, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί ανοιχτά στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι ευθύνεται για την είσοδο στο μνημόνιο και ότι «οι Κρήτες είναι λεβέντες και έξυπνοι και ευθείς άνθρωποι και νομίζω ότι είναι σε θέση να διακρίνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου που είναι τώρα Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που είναι ένα νέο ατομικό Κόμμα».

Leave a Reply