Εθνικές εκλογές 2019: Επικρατέστερη ημερομηνία, πλέον, η 7η Ιουλίου

0

Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής και υπό το βάρος της ήττας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ανακοίνωνε την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, σχεδόν όλοι έβλεπαν ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών την 30η Ιουνίου.

Αυτό που φαίνεται πως κανείς δεν σκέφτηκα μέσα στα… πολλά σενάρια που ακούγονταν ήταν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το σενάριο να γίνουν οι εκλογές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου απομακρύνεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και με δεδομένο πως οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 2 Ιουλίου, πλέον η Κυριακή 7 Ιουλίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου όσο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο και ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός όπως ήδη έχει ανακοινώσει θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο  των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα αν όντως η Κυριακή 7 Ιουλίου είναι η ημερομηνία που θα στηθούν και πάλι κάλπες

Leave a Reply