Διαψεύδουν Τσίπρα οι Οικολόγοι Πράσινοι: Δεν αποφασίσαμε εκλογική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί εκλογικής συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ διέψευσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Με ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι σημειώνουν ότι οποιαδήποτε εκλογική συμπόρευση αποφασίζεται αποφασίζουν βάσει καταστατικού με εκλογικό συνέδριο.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να διαψεύσουν την αναφορά για εκλογική συμπόρευσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες πρόωρες εκλογές,  η οποία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27/5, στη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας από τον Πρωθυπουργό. Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφασίζουν βάσει καταστατικού με εκλογικό συνέδριο για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Το εκλογικό συνέδριο θα προκηρυχθεί και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Και είναι αυτό που θα αποφασίσει για την στάση του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων στις επόμενες εκλογές».

Στην ομιλία του, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους Οικολόγους Πράσινους και το ποσοστό που πήραν στις ευρωεκλογές, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «ενώνουν τις δυνάμεις τους» με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόωρες εκλογές, κάτι που προκάλεσε και τη διάψευση.

«Θέλω να χαιρετίσω την παρουσία του Γιάννη Τσιρώνη εδώ, εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων, που είχαν τη δική τους απόφαση να κατέβουν ξεχωριστά στη χθεσινή κάλπη. Δεν πήραν ένα αμελητέο ποσοστό, 1% σχεδόν, και οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας σε αυτή την κρίσιμη μάχη για να μην επιστρέψει στη χώρα το καθεστώς και η πολιτική της σκληρής λιτότητας. Ελπίζω ότι θα βρούμε και άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις που θα συμπορευτούν μαζί μας το επόμενο διάστημα. Κυρίως, όμως, δημοκρατικούς πολίτες, που θα έρθουν δίπλα μας, θα συμπορευτούν μαζί μας σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

Leave a Reply