Επίδομα θέρμανσης: Με… παρατράγουδα λήγει σήμερα η διορία υποβολής των αιτήσεων

0

Σε επίπεδα ρεκόρ που για πρώτη φορά φτάνουν ή και ξεπερνούν τους 700.000 δικαιούχους, φτάνουν οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης. Η αυλαία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 80-650 ευρώ πέφτει απόψε, αλλά με αρκετά παρατράγουδα όπως φαίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις πολυκατοικίες όπου, για παράδειγμα:

  • διαχειριστές αρνούνταν να δώσουν το ΑΦΜ τους για να προχωρήσει η αίτηση των ενοίκων. Πιθανώς επειδή προστέθηκαν νέοι δικαιούχοι που για πρώτη φορά επιδοτούντο, πολλοί δε γνώριζαν την υποχρέωση του διαχειριστή να γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους ενοίκους τον αριθμό κοινόχρηστης παροχής ρεύματος και το προσωπικό του ΑΦΜ. Πολλοί αγνοούσαν επίσης και τη δυνατότητα έκδοσης ΑΦΜ στην πολυκατοικία.

  • ενώ ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις, συνελεύσεις πολυκατοικιών (ακόμα και με αυτόνομη θέρμανση) δεν εγκρίνουν να ανάψουν καλοριφέρ γιατί, ακόμα και αν επιδοτούνται πολλοί περισσότεροι πια για να αγοράσουν πετρέλαιο, αρκετοί δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και έτσι μπλοκάρουν όλους τους άλλους στις αγορές που έπρεπε να γίνουν.

  • τελικά οι διαχειριστές… απαλλάχτηκαν από την βάσανο να πρέπει να ελέγχουν διαρκώς αν μπορούν να Ενεργοποιήσουν ή όχι την Ενεργοποίηση της Δυνατότητας Πληρωμής των ενοίκων. Με έντονα κόκκινα γράμματα η ΑΑΔΕ τους προειδοποιεί: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ενεργοποίηση δυνατότητας πληρωμής μετά τις 11/01/2021 δε θα λαμβάνεται υπόψη για πληρωμές της περιόδου 2020 – 2021». Με άλλα λόγια, η προειδοποίηση αποτρέπει τον διαχειριστή να…. ενεργοποιήσει την Ενεργοποίηση, ακόμα και αν ήθελαν σήμερα οι Ένοικοι της Πολυκατοικίας να υποβάλουν αίτηση.

Απάντηση