Αποκαλυπτική συνέντευξη του Πελ. Μαυροπούλου για την Φιλαρμονική, τα «κάλαντα» των 1800 ευρώ και τα 80.000 οφειλών της δημαρχίας Λογοθέτη

0

Πρωταγωνιστής όχι στην μουσική σκηνή όπως συνηθίζει αλλά στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες ο Αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Οι εορταστικές διαδικτυακές εκδηλώσεις του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων έχουν γίνει “μήλον της έριδος” για αντιπολίτευση και μέσα ενημέρωσης οδηγώντας τον Πελοπίδα Μαυρόπουλο, τον άνθρωπο που έχει βρεθεί στο κέντρο των αντιδράσεων, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο My Radio 89,6 και τον Θύμιο Τσαρμπό.

“Η φιλαρμονική είναι δημοτική και ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος είναι αρχιμουσικός, υπάλληλος του δήμου.Ο σύλλογος “ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” συνδράμει το δήμο στο έργο του, προκύπτει άλλωστε και απο το καταστατικό του συλλόγου όπου ορίζουμε πως θα συνδράμουμε στα πολιτιστικά τμήματα του δήμου.

Δεν έχει να κάνει με τον Πελοπίδα σαν πρόσωπο, μην τα συγχέουμε αυτά τα δυο” θα πει ευθύς εξ αρχής παραδεχόμενος ωστόσο πως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο θέμα, μια τέτοια επίθεση.

Στο κυρίαρχο ερώτημα περί του χαρακτήρος της Φιλαρμονικής ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος όπως άλλωστε έπραξε και ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης χθες από τον «αέρα» του My radio είναι απόλυτος και κάθετος.

« Η Φιλαρμονική ιδρύθηκε με Νομοθετική πράξη το 1961. Δεν πρ3πει καν να τίθεται τέτοιο ερώτημα. Εννοείται ότι είναι δημοτική, στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο και δεν νομίζω ότι υπάρχει συζήτηση επι αυτού. Εγώ είμαι υπάλληλος του δήμου πρώτα απ όλα ασχέτως αν είμαι και στο σύλλογο!»

Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος εξηγεί το χρονικό της συνεργασίας του συλλόγου με το δήμο, μιλά για απόλυτα νόμιμες διαδικασίες θυμίζοντας πως εν έτη 2021 «μαύρο χρήμα» δεν υπάρχει και υπενθυμίζει στην παράταξη του Κώστα Λογοθέτη πως επι δημαρχίας του τα χρέη προς την Φιλαρμονική άγγιξαν τις 80.000 ευρώ.


«Η συνεργασία ξεκίνησε όταν κατατέθηκε από τον σύλλογο ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για το Loutraki festival. Τα οικονομικά περνούν μέσα από τον σύλλογο γιατί υπάρχει αδυναμία της Διοίκησης να ανταπεξέλθει σε τέτοιες ανάγκες. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το κάνουν και άλλοι δήμοι. Ναι η ανάθεση περασε από το σύλλογο. Δεν υπάρχει όμως μαύρο χρήμα το 2021. Για να εισπράξει ο σύλλογος πρέπει να έχει παραστατικά και ο δήμος για να δώσει χρήματα αποφάσεις. Η αντιπολίτευση θα μπορούσε να ενημερωθεί και από εμάς και από τη δημοτική αρχή. Είμαστε ανοιχτοί και θετικοί, ας έρθουν! Μιλούν όμως για το κόστος και αφήνουν «σκιές» σε εκδηλώσεις που άγγιξαν τις 22.000 προβολές. Τέτοια απήχηση δεν θα υπήρχε ούτε σε δια ζώσης εκδηλώσεις. Και είναι κρίμα να χάνουμε το δάσος και να βλέπουμε το δέντρο. Ειδικά όταν επι δημαρχίας Λογοθέτη τα χρέη προς την Φιλαρμονική είχαν φτάσει τις 75-80.000 ευρώ και το έχει δηλώσει και ο Τότε πρόεδρος ο κ.Νίκος Λόης.»


«Τα 1800 ευρώ και το «κουτί» των παιδιών»

Αιφνιδιασμένος από την αναφορά περί αγνώστου προορισμού των χρημάτων που συγκέντρωσαν τα παιδιά λέγοντας τα κάλαντα ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος ξεκαθαρίζει πως

«τα χρήματα τα πήραν τα παιδιά, τα μοιράστηκαν όπως ήταν φυσικό. Διαψεύδω οτιδήποτε άλλο έχει λεχθεί». Όσο για το ποσό των 1800 ευρώ που «κόστισαν» τα κάλαντα;

Η κοστολόγηση δεν αφορά τα κάλαντα στις 31 είναι για μια εκδήλωση στις 28 του μήνα και αυτό φαίνεται από τα χαρτιά.»

Τέλος ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ». «Υπήρξαν δημοσιεύματα, θεώρησε το ΔΣ ότι έπρεπε να απαντήσει. Έγινε λόγος περι πάρτι με τα λεφτά του δήμου και ότι ο σύλλογος διαχειρίζεται την περιουσία του δήμου. Δεν ισχύουν. Η δημοτική αρχή θ απαντήσει για όλα τα υπόλοιπα. Είναι δημοτική η φιλαρμονική. Ο σύλλογος τα τελευταία 34 χρόνια παίρνει μια ανάθεση για να διαχειριστεί τις πληρωμές του διδακτικού προσωπικού. Συμβαίνει και σε άλλους δήμους. Είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει. Αφορμή αυτού ξεκίνησε η συζήτηση, εμείς απαντήσαμε στα δυο σημεία που σας είπα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν.»

Απάντηση