ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

0


Ανέκαθεν, η απαρχή κάθε νέου έτους συμβόλιζε το φως και την ελπίδα, τη χαρά και την αισιοδοξία, το πέρασμα από το παλιό στο νέο. Εύχομαι ολόψυχα το 2017 να σημάνει το τέλος του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας και την αυγή μιας νέας εποχής για όλο τον πλανήτη, για όλους εμάς.

Στην πατρίδα μας, η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Τα δυο χρόνια παρελκυστικών τακτικών της συγκυβέρνησης ξεθωριάζουν μέρα με τη μέρα τις εποχές ευημερίας και ανάπτυξης έως το 2009 αλλά και τις εποχές επίποπνης προσπάθειας και εντυπωσιακών αποτελεσμάτων από το 2012 έως το 2014. Οι κρατούντες την εξουσία ρίχνουν συνεχώς νερό στο μύλο της διελκυστίνδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στα τάρταρα της αβεβαιότητας και της υποανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, «ο μήνας έχει εννιά». Ευχολόγια επί ευχολογίων και μία αέναη προσπάθεια βιασμού της λογικής μας.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά τον «τορπιλισμό» της άοκνης προσπάθειας σύσσωμου του ελληνικού λαού, με εκφραστή την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, να βγει από το σκοτεινό τούνελ της κρίσης, οι προεξάρχουσες δυνάμεις του λαϊκισμού και του ελιτισμού απειλούν να βάλουν μπουρλότο στα θεμέλια της ελληνικής πραγματικότητας. Ο Έλληνας «στεγνώνει» οικονομικά, κοινωνικά αλλά και ψυχικά. Αναζητά έναν άνθρωπο να του πει την αλήθεια, να τον κοιτάξει στα μάτια και να του τονώσει το καταβαραθρωμένο ηθικό, χωρίς πομφόλυγες και φληναφήματα.
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα χρόνο μετά την ανάδειξή του, από τη βάση, στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε «με το σπαθί του» το ρόλο του αγγελιοφόρου της ελπίδας για όλους τους Έλληνες. Ξεκινώντας με  λίγους, δημιουργώντας ένα ασταμάτητο ποτάμι, η εκλογή του σηματοδότησε την έναρξη μιας περιόδου ανασυγκρότησης του κόμματος αλλά και συνεχούς προσπάθειας για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Η «Συμφωνία Αλήθειας» ενώνει αλλά και εμψυχώνει τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως ήρθε η ώρα να οδηγήσουν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ρόλο του κόμματος του 3% και να δώσουν την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει ξανά με υπευθυνότητα τούτο τον τόπο.
Η μεγάλη φιλελεύθερη ευρωπαϊκή παράταξη που κληροδότησε στις επόμενες γενιές ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, έμαθε από τα λάθη της. Αναγεννήθηκε εκ της τέφρας της και είναι σήμερα πιο έτοιμη από ποτέ να οδηγήσει τη χώρα μακριά από το τέλμα της υπερφορολόγησης, της εξαθλίωσης και της σταδιακής αλλά συντονισμένης διάβρωσης της εθνικής μας ταυτότητας. Το μείγμα πολιτικής που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνει την ίση κατανομή των βαρών, ένα δίκαιο κράτος για όλους και μια διακυβέρνηση που θα χαρακτηρίζεται από σχέδιο, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, αποσκοπώντας στη ριζική ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας.

                                                                                                        Αναστάσιος Ταγαράς 

                                                                          Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού

                                                                                          ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

Leave a Reply