ΑΡΤΕΜΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ VS ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

0


Η έλευση του νέου έτους σηματοδοτεί την ελπίδα και την αισιοδοξία, την προσμονή αλλά και την επίπονη προσπάθεια για κάτι καλύτερο, κάτι ομορφότερο. Το 2017 εύχομαι να χαρίσει σε όλους μας στιγμές αγαλλίασης αλλά και ολοκλήρωσης τόσο των προσωπικών όσο και των εθνικών στόχων και προσδοκιών.
Παρά το κλίμα ευφορίας που περιλαμβάνει κάθε απαρχή νέου έτους, στην Ελλάδα τα ευχολόγια της συγκυβέρνησης περί ανάπτυξης μοιάζουν με «αδειανό πουκάμισο». Η αισιοδοξία αποτελεί μακρινή ανάμνηση, η εξαθλίωση επικρατεί, ενώ στη διεθνή σκακιέρα η χώρα μας δεν αποτελεί παρά ένα προβληματικό-συμπληρωματικό «παίχτη», τόσο σε βαλκανικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Την ίδια στιγμή, τα κυβερνητικά στελέχη αποτελούν τον καλύτερο φίλο των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων, με καθημερινές «επιδρομές» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και τα social media, διανθισμένες από ένα κλίμα ευφορίας και ανακούφισης, καθώς «τα δύσκολα πέρασαν». Η ανάπτυξη έρχεται, οι τραπεζικοί λογαριασμοί «φουσκώνουν», ενώ η λατρεία των συμπολιτών μας για τους κυβερνώντες αγγίζει τα επίπεδα «δημοκρατικών» συντροφικών καθεστώτων ,όπως του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα.
Τη στιγμή λοιπόν που τίθεται εν αμφιβόλω η σύσταση του νέφους που «πνίγει» το Λεκανοπέδιο Αττικής τις ημέρες αυτές (τα εναπομείντα νοήμονα όντα στη χώρα αυτή επιμένουν πως το συγκεκριμένο σύννεφο καπνού πηγάζει από το Μέγαρο Μαξίμου και την αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου), ένα νέο φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή. Ο Αρτέμης Σώρρας και η «Ελλήνων Συνέλευσις» ενισχύεται πανελλαδικά μέσω μακροσκελέστατων όρκων στον παντοδύναμο πολέμαρχο, ο οποίος θα καταστρέψει κάθε κυτταρική σου ένωση,σε περίπτωση που κινηθείς εναντίον του.
Αλήθεια, ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στον Αρτέμη Σώρρα και τον πρωθυπουργό; Και οι δύο εμφανίστηκαν ως Μεσσίες, η έλευση των οποίων θα προσδώσει στον Ελληνισμό τη χαμένη του αίγλη. Ο μεν διατυμπανίζει την επιθυμία του να αποπληρώσει το χρέος της Ελλάδας και να αναλάβει τις φορολογικές υποχρεώσεις όλων μας. Ο δε, αγκαλιά με τον αγαπημένο του «μπούλη», υποσχόταν νταούλια και ζουρνάδες στις Βρυξέλλες και πλήρη ανεξαρτησία της χώρας μας από τη διεθνή επιτροπεεία. 
Η κατάληξη όμως είναι αρκετά δυσμενέστερη και για τους δύο διάττοντες αστέρες. Ο μεν Αρτέμης Σώρρας, παρά το πλήθος εγγραφών νέων μελών πανελλαδικά, πείθει μόνο όσους χρησιμοποιούν μικρό ποσοστό του εγκεφάλου τους, ενώ ήδη κινείται εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του. 

Ο δε Αλέξης Τσίπρας πριν βρεθεί μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ζεσταίνει τη θέση του Πάνου Καμμένου « στα τέσσερα».
Την ίδια στιγμή λοιπόν που η πολιτική «διαβρώνεται» και η εμπιστοσύνη του λαού στο υπάρχον πολιτικό σύστημα εξανεμίζεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τη μόνη λύση για την πολύπαθη πατρίδα μας. Ένα χρόνο μετά τη μαζική προσέλευση 400.000 Ελλήνων στην πρωτοφανή για τα εγχώρια δεδομένα διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα πως τόσο η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όσο και ο ίδιος αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η Ελλάδα του αύριο, η Νέα Ελλάδα.
Μια Ελλάδα απαλλαγμένη από κομματικούς στρατούς και πελατειακές σχέσεις. Μια Ελλάδα μακριά από μικροπολιτικές τακτικές και συμφεροντολογικούς ελιγμούς. Μια Ελλάδα με την κυβέρνηση να μη «διυλίζει τον κώνωπα» αλλά με στιβαρή και αξιοπρεπή πολιτική να προασπίζει τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Μια τέτοια Ελλάδα επιδιώκει και εν τέλει θα δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Η μεγάλη φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή παράταξη θα σύρει το βαρύ φορτίο της οικονομικής κρίσης αλλά σε αντίθεση με τις σισσυφικού τύπου τακτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ανεβάσει το βράχο της ελληνικής κοινωνίας στο βουνό ξορκίζοντας τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Ας είναι λοιπόν το 2017 η τελευταία χρονιά εξαθλίωσης και μιζέριας. Ας μοχθήσουμε όλοι για μία καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον. Για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές.

                                                                                                                  Κωνσταντίνος Αν. Ταγαράς

                                                                                                                 Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.

                                                                                                                          Δήμου Κορινθίων

Leave a Reply