Εξι χρόνια κάθειρξης σε άπορη που εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

0

Εξι χρόνια κάθειρξης σε άπορη που εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Η 58χρονη εισέπραττε επί εννέα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της βάζοντας στην τσέπη συνολικά 63.991 ευρώ, τα οποία ζητά πίσω το Ι.Κ.Α.!

Έξι χρόνια κάθειρξη, αλλά με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ήταν η ποινή που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε μια 58χρονη που εισέπραττε επί εννέα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της βάζοντας στην τσέπη συνολικά 63.991 ευρώ, τα οποία ζητά πίσω το Ι.Κ.Α.!

Η μητέρα της 58χρονης κατηγορούμενης πέθανε στις 22 Οκτωβρίου του 2002, αλλά εκείνη συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη από τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους ως τον Οκτώβριο του 2011, που η δικαιούχος δεν απογράφηκε και διακόπηκε η παροχή. Μέσω του δικηγόρου της, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι εδικαιούτο τη σύνταξη του ΙΚΑ της μητέρας της ως άγαμη θυγατέρα και ότι ο προϊστάμενος του Ι.Κ.Α. Φιλιατρών την είχε διαβεβαιώσει ότι προχωρούσε η διαδικασία για να εισπράττει νόμιμα τη σύνταξη.

Ο προϊστάμενος έχει απαλλαγεί με βούλευμα από τις κατηγορίες κι έτσι το δικαστήριο καταδίκασε την 58χρονη που, σύμφωνα με τον συνήγορό της, έχει καταλήξει να τρέφεται από τα συσσίτια της εκκλησίας! Η γυναίκα προσφέρθηκε να αποδώσει στο Ι.Κ.Α. ένα ακίνητο που διατηρεί στο Γαλάτσι για να αντισταθμίσει την οφειλή, ωστόσο δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς και δεν δικαιούται να το μεταβιβάσει!

Leave a Reply