
Αυτό που σκουριάζει και ας λαδώνεται πως λέγεται…..
Καλημέρα καλή εβδομάδα.
Ανεξαρτητοποίηση Καρασάββα και η Συμμαχία Πολιτών φυσικά δεν αφήνει ασχολίαστο το θέμα καλώντας τον κ. Καρασάββα να παραδώσει την έδρα στον συνδυασμό. Η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει ότι είναι μια αναμενόμενη κίνηση που αν μη τι άλλο προσφέρει άλλη μια υπηρεσία στον κ. Πνευματικό.
Ειδικότερα τονίζει: . Εδώ και πολύ καιρό διατύπωνε απόψεις που διαφέρουν πλήρως από το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο ψήφισαν προεκλογικά το 49.98 % των δημοτών. Συνεπώς θα πρέπει να εξηγήσει τους προσωπικούς λόγους που ξαφνικά στηρίζει τα τελείως αντίθετα για τα οποία τον ψήφισαν οι συμπολίτες του.
Σε ότι αφορά τώρα το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε η Συμμαχία Πολιτών ζητά την εφαρμογή των κανονισμών στο Δήμο Κορινθίων. Πιο συγκεκριμένα τονίζει:
Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 19.9.2016 και προ ημερήσιας διατάξεως έθεσε για πολλοστή φορά το θέμα της έλλειψης και μη εφαρμογής κανονισμών στο Δήμο Κορινθίων.
Με επιμονή επαναφέρουμε το θέμα να ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας για το ΚΕΠΑΠ που να ρυθμίζει την φιλοξενία πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων, την πολιτική στον πολιτισμό και την άθληση στο δήμο κλπ.
Αναφερθήκαμε επίσης στην έλλειψη κανονισμού για τη λαϊκή αγορά.
Η δημοτική αρχή με διάφορα προσχήματα καθυστερεί να φέρει για έγκριση κανονισμούς για όπου προβλέπει η νομοθεσία και ζητούμε εμείς, έτσι ώστε να έχει την ευχέρεια κατά περίπτωση να ευνοεί ημετέρους και χειρίζεται διαφορετικά τους άλλους.
Συλλήψεις πολλών και διαφόρων αλλά όταν υπάρχει γνωστός γίνεται πρώτο θέμα.
Η σύλληψη γνωστού Κορίνθιου επιχειρηματία θέμα συζήτησης για την πόλη μας. Ο φερόμενος ως δράστης μέλος 11μελούς οργάνωσης φέρεται να ενέχεται σε διάπραξη ληστειών στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και στη διακίνηση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΚΙΑΤΟΥ”, 81χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή Κιάτου που διενεργεί την προανάκριση. Παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή.
Φαίνεται ότι τα μαζεύει η κυβέρνηση σε ότι αφορά το θέμα των διορισμών γενικών γραμματέων σε Δήμου και Περιφέρειες . Με δήλωση του ο κ. Μπαλάφας αναφέρει: “ήταν καταρχήν προτάσεις- όχι φυσικά αποφάσεις-για τις οποίες ζητήθηκαν από τους εκπροσώπους να τις εξετάσουν με τους φορείς τους πριν προχωρήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση, επί της ουσίας”, ενώ κάνει λόγο για “προσωπικές δηλώσεις που κατακεραύνωναν κυβερνητικές προθέσεις και αποφάσεις, οι οποίες δεν υπήρξαν ποτέ….χωρίς, μάλιστα, να μας ζητηθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση”. Προσθέτει, δε, ότι “η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να εξετάσει πως θα προχωρήσει η δέσμευση για αποκομματικοποίηση και στους ΟΤΑ. Και αυτό θα γίνει όχι μηχανιστικά σε σχέση με την Κεντρική Διοίκηση, θα γίνει σε συνεργασία στενή με τους ΟΤΑ, με ρεαλιστική θεώρηση και διάκριση της πολιτικής διεύθυνσης και των υπηρεσιών διοίκησης”.Και καταλήγει: “Ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε, αναμένουμε τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων στον προβληματισμό, στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας, προκειμένου να οδηγηθούμε με συναινετικό πνεύμα, όλοι μαζί, στο που, πόσο και πως θα προχωρήσουμε. Η πρακτική των άνωθεν εντολών, των αποφάσεων ερήμην των ενδιαφερομένων, της καταρράκωσης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και των εκβιασμών έχει παρέλθει προ πολλού, και σίγουρα είναι πολύ μακράν της φιλοσοφίας της κυβέρνησής μας.
Και επισημαίνω ότι μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως τις ανησυχίες όσων ενδιαφέρονται για την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και όσων, εξυπηρετούν, εξ αντικειμένου, μικροκομματικές σκοπιμότητες.”
Για την αποκομματικοποίηση η όλη σκέψη…..
Μια σοβαρή φωνή στο κοινοβούλιο από την Κορινθία! Ο Βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Χρίστος Δήμας σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων διατυπώνει την θέση ότι στην κατάσταση που είναι σήμερα η οικονομία της χώρας δεν επιτρέπονται υποσχέσεις. Η μόνη υπόσχεση είναι για ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.
Άδικο δεν έχει. Η εποχή της υποσχεσιολογίας δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη. Ολοι οφείλουν να συναισθανθούν την κατάσταση της χώρας και να πουν την αλήθεια για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Πόσο μπορεί ο κόσμος να παρασύρεται από μια ανέξοδη υποσχεσιολογία. Οι μεταρρυθμίσεις είναι το ζητούμενο το πως και ποιοι έχουν την δυνατότητα να το πράξουν.
Δεδομένες θεωρούνται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και φέτος με στόχο να αυξηθεί η εισπραξιμότητά τους αλλά και τα συνολικά έσοδα που φέρνουν στα κρατικά ταμεία.
Η επεξεργασία που γίνεται έχει σαν βασικό στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σε οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε ακινησία καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο υπερβολικό φορολογικό βάρος που συνεπάγεται η χρήση τους. Από την άλλη στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν τα συνολικά έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας να ξεπεράσουν φέτος το στόχο του προϋπολογισμού που είναι 1,088 δισ. ευρώ. Και θεωρούν ότι με μερικές “χειρουργικές” παρεμβάσεις στα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εκπληρωθούν και οι δυο στόχοι.
Γράφουν και ξεγράφουν να δούμε που θα καταλήξουν και οι λογαριασμοί τρέχουν- γενικά – …
Η λυπητερή στο τέλος του μήνα.


