Εκατό μέρες μοναξιά

0

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες εκατό ημέρες της νέας δημοτικής αρχής και η αλήθεια είναι ότι μπορούν πολύ εύκολα να συμπυκνωθούν στην παράφραση του αριστουργήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό μέρες μοναξιά». Μία δημοτική αρχή που αρνείται πεισματικά να ακούσει, δείχνει μηδενική ευελιξία στα θέματα τα οποία φέρνει και με έναν επικεφαλής που αδυνατεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, ακόμη και με τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Το «πάμε μόνοι μας» θα συντροφεύσει κατά πως φαίνεται τη δημοτική αρχή αυτή την πενταετία, αναλαμβάνοντας βέβαια και την συνολική ευθύνη για τις όποιες αστοχίες.

Στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κατά την προσωπική μου άποψη, είχαμε άλλη μία μεγάλη αστοχία. Το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την παραχώρηση δωρεάν χρήσης ακινήτων σε Συλλόγους. Ένα θέμα που έφερε μετά βαΐων και κλάδων ο ίδιος ο επικεφαλής στο συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου με την φράση «Δεν είναι δυνατόν ένας Σύλλογος να έχει τρεις και τέσσερις χώρους του Δήμου και ένας άλλος να πληρώνει ενοίκιο. Η αδικία θα αρθεί…». Μία άτοπη φράση την οποία επανέλαβε και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Απριλίου λέγοντας «Σήμερα βάλαμε τέλος και στην αδικία ένας Σύλλογος να καταλαμβάνει δύο και τρεις χώρους του Δήμου και άλλοι Σύλλογοι να μην έχουν κανέναν. Αυτό γινόταν στο παρελθόν και ήταν άδικο». Και τη χαρακτηρίζω άτοπη, γιατί δεν αποτυπώνει την αλήθεια. 

Είναι μήπως ψευδές πως Σύλλογος που απασχολούσε τρεις χώρους του Δήμου στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» (γραφείο στην είσοδο, κεντρική σκηνή του θεάτρου και τον χώρο του αείμνηστου Τζαβάρα για πρόβες), μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταλαμβάνει και πάλι τους ίδιους χώρους; Ή μήπως είναι ψευδές πως υπάρχει και έτερος Σύλλογος ο οποίος απασχολεί δύο διαφορετικούς χώρους του Δήμου (αίθουσα στα αγιαννιώτικα και θεατράκι του δημαρχείου); Επομένως ναι, πλέον γνωρίζουν όλοι ποιες ημέρες και ώρες έχει κάποιος σύλλογος έναν χώρο, αλλά δεν καταφέραμε να άρουμε καμία αδικία. Περισσότερο δημιουργήσαμε μελλοντικά προβλήματα, παρά επιλύσαμε το ένα που επιχειρήσαμε.

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω για πολλοστή φορά πως θεωρώ απαράδεκτο να βλέπω αξιωματούχους του Δήμου Κορινθίων να κάνουν κοινοποίηση τοποθεσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το δημοτικό θέατρο και να γράφουν «Δημοτικό Θέατρο Βασίλης Ρώτας». Ξεκινώντας από τα βασικά είναι ή «Δημοτικό Θέατρο Θωμάς Θωμαΐδης» ή «Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας». Και είναι τουλάχιστον λυπηρό να υπάρχει μία στρατιά σαράντα έξι άμισθων και τεσσάρων έμμισθων συμβούλων του Δημάρχου και κάποιοι να εξακολουθούν να αναφέρονται στο μεγαλύτερο κλειστό θέατρο του Δήμου μας με λάθος ονομασία. Στην καλύτερη περίπτωση δείχνει επικίνδυνη άγνοια επί των πολιτιστικών…

Κωνσταντίνος Δουβής

Leave a Reply