Είχανε πει ότι θα έσκιζαν το μνημόνιο…(σχόλιο της Γ. Πανοπούλου)

0

Είχανε πει ότι θα έσκιζαν το μνημόνιο, αλλά διαπίστωσαν τώρα που το διάβασαν ότι συμφωνούν, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, με το 67-70% των όσων λέει. Ή, όπως έγραψε η Αυγή σε άπταιστη newspeak, “ακυρώνουν” το 1/3!

Κατηγορούν την απελθούσα κυβέρνηση ότι δεν πήρε 6μηνη αλλά μόνο 2μηνη «παράταση» αυτού του απεχθούς μνημονίου, εκείνοι ωστόσο δεν θέλουν «παράταση» του “υφιστάμενου προγράμματος” αλλά ένα νέο «πρόγραμμα-γέφυρα». Για να τους συμβουλεύσει προσέλαβαν τη Lazard, αυτήν που κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι προσέλαβε. Δεν θέλουν ποτέ ξανά να ακουστεί η λέξη “τρόικα” στην Ελλάδα, γι αυτό και ο ΥΠΟΙΚ βλέπει τα στελέχη της κρυφίως και επιδιώκει τη μετονομασία της σε “θεσμικά όργανα”.

Δεν θέλουν τα 7,5 δισ. της τελευταίας δόσης επειδή «δεν ζητάμε χρήματα» από τους Ευρωπαίους αλλά «χρόνο». Θέλουν όμως τα 1,9 δις από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα, καθώς και να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων για να αντλήσουμε από εκεί 10 δις. για να λειτουργήσει το κράτος. Ζητάνε επίσης να επιτραπεί τα 11,4 δις του ΤΧΣ να κατευθυνθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυγιανθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.

Αυτές οι τράπεζες, τους ιδιώτες μετόχους των οποίων δεν θέλουν να θίξουν, αλλά προτίθενται να αλλάξουν ουσιωδώς και εκ των υστέρων με νόμο, τους όρους βάσει των οποίων αυτοί (οι ιδιώτες μέτοχοι) επένδυσαν μερικά δις, μόλις πριν λίγους μήνες.

Υποσχέθηκαν σεισάχθεια, καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώνει φόρους και δήλωναν ότι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, αλλά τώρα από το βήμα της Βουλής εμφατικά καλούν ακόμα και τους μη έχοντες να πληρώσουν ό,τι χρωστούν. “Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη Δημοκρατία”, αλλά όχι οι Έλληνες τη Δημοκρατία στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Ο.Ο.Σ.Α “εξυπηρετούσε συμφέροντα” όσο συνεργαζόταν με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τώρα είναι καλός που συνεργάζεται μαζί τους. Ίσως επειδή ο επικεφαλής του κατάγεται από την πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου, το Μεξικό, και καταλαβαίνει και το δικό μας χάλι – και χρεοκοπημένοι και διεφθαρμένοι, αλλά πάντως πάντα υπερήφανοι και αξιοπρεπείς! Εξάλλου εμείς θέλουμε “αξιοπρέπεια” χωρίς ευθύνη.

Λέγανε ότι θα μείωναν το μέγεθος της κυβέρνησης αλλά τελικά έχουν εξίσου πολλούς υπουργούς, αναπληρωτές και υφυ-, μετονόμασαν όμως κάποια υπουργεία και τα έκαναν ομπρέλες. Μετονόμασαν και τα ΜΑΤ που θα καταργούσαν. Συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ. Με τον Ζουράρι τον πυρίκαυστο!

Θα έκαναν στον Βόλφγκανκ Σόιμπλε “προτάσεις τις οποίες δεν θα μπορεί να αρνηθεί” αλλά πήγαν χωρίς στοιχεία στο έκτακτο Eurogroup που έγινε για χάρη μας και δεν υπέγραψαν καν ένα κοινό δελτίο τύπου.

Στηρίζουμε την προσπάθεια. Μακάρι να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους μας στην Ευρώπη, στο Δ.Ν.Τ και στην Ε.Κ.Τ.. Αλλά μην μας περνάτε και για ηλίθιους.

Leave a Reply