`Εγώ την τραυμάτισα – Την σκότωσαν οι… «χασάπηδες»`

0

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πολυσέλιδου υπομνήματος στο οποίο υποστήριζε ότι τον πλησίασαν δύο άτομα και τού έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης κάνει νέα στροφή και υποστηρίζει ότι δεν σκότωσε αυτός την άτυχη εφοριακό.

Μέσα από κελί ασφαλείας των φυλακών Δομοκού ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη μίλησε στο STAR και υποστήριξε ότι δεν σκότωσε ο ίδιος την 32χρονη!

«Η ουσία είναι ότι εγώ την τραυμάτισα λίγο την κοπέλα στο χέρι και την κοπέλα από εκεί που έφυγε την εκτελέσανε, γιατί έτσι το είχανε στήσει το σκηνικό. Θέλανε την κοπέλα να την φάνε από την αρχή αυτοί που είναι και τους έχω δώσει και ονομαστικά και γι΄ αυτό θα κατέβω κιόλας, εγώ έρχομαι με μεταγωγή, την Τρίτη θα βρίσκομαι και για να μου τους φέρει να τους αναγνωρίσω, την εγκληματική οργάνωση… ».

«Εγώ την τσάντα της κοπέλας την πήρα εκεί που καθότανε στο μνήμα. Η κοπέλα έφυγε από μένα κανονικά, περπατούσε και έφυγε και πήγε μεγάλη απόσταση και της κόψανε το δρόμο και την εκτελέσανε γιατί ήθελαν από την αρχή αυτό να καταφέρουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο της Δώρας τα χτυπήματα με μαχαίρι που επέφεραν τον θάνατο της 32χρονης εφοριακού, τα κατάφεραν δύο άλλοι άνδρες, ο Χάρης και ο «Ψηλός». Δεν αποκαλύπτει όμως την ταυτότητα τους.

Στην ερώτηση αν την σκότωσαν άλλοι, ο Σοροπίδης είναι κατηγορηματικός: «Βέβαια, βέβαια. Αυτοί που μου είχαν πει για να της πάρω την τσάντα. Αλλά θέλανε να κόψω εγώ την κοπέλα, γιατί θα μ΄ έπιανε αναγκαστικά και θα είχα το DNA της επάνω μου, αν δεν με πιάνανε μέσα στο νεκροταφείο, ώστε να βγουν αυτοί καθαροί, γιατί θα είχα σίγουρα το DNA της επάνω μου. Με στείλανε μετά το κινητό της να το πάω σε ένα μαγαζί, το οποίο είχε κάμερες, ήταν για δεύτερη φορά σίγουροι ότι θα πιάνανε εμένα».

«Αυτοί το κάνανε με μαχαίρι. Είναι χασάπηδες, την κοπέλα την εκτελέσανε, γιατί τους ήταν εμπόδιο. Τους είχε κάνει μεγάλη ζημιά, γιατί οι πελάτες τους ήταν μεγάλου κύρους και μεγάλα ονόματα, τα οποία δεν μ΄ ενδιαφέρει εμένα, μου είχαν πει» επεσήμανε.

«Αυτοί εξαφανιστήκαν. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν γιατί θέλανε τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί ο ένας μου είπε τη συνάντησε την κοπέλα πριν να γίνει το κακό, τη συνάντησε την κοπέλα στο δρόμο και της ζήτησε να του κάνει ψιλά και της έδωσε πέντε ευρώ και εκείνη του έδωσε ψιλά για να τα βάλει δήθεν στην εκκλησία. Και με απείλησε κιόλας ότι θέλει τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί σίγουρα τα πέντε ευρώ είχαν το DNA του πάνω» εξήγησε.

«Να με συγχωρέσει η οικογένειά της, δε μπορούν το καταλαβαίνω. Εγώ ο ίδιος δε συγχωρώ τον εαυτό μου που έγινα αιτία και έγινε ένα τέτοιο γεγονός, αλλά θα κάνω τα πάντα για να καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που την εκτέλεσαν. Θα κάτσουν και θα το πληρώσουν αυτό, γιατί η κοπέλα δεν έφταιγε σε τίποτα. Το μόνο που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έκανε τη δουλειά της σωστά και αυτοί ήθελαν να την εκτελέσουν».

Κωνσταντίνος Ζέμπερης:  Από τον υπολογιστή της, έχουν χαθεί ονόματα, από υποθέσεις που χειριζόταν το παιδί μου»

Ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης, πατέρας της δολοφονημένης εφοριακού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε ότι ο καθ΄ ομολογία του δολοφόνος της εφοριακού «λέει την αλήθεια. Μου είχε πει η κόρη μου ότι την απειλούσαν. Έπρεπε το παιδί να έχει φύλαξη όλο το 24ώρο και δεν είχε τίποτα/ Της είχε πει να τα παρατήσει όλα και να φύγει».

«Πιστεύω ότι η υπηρεσία της πάει να τα κουκουλώσει, προσπαθούν να τα σκεπάσουν», είπε ο Κ. Ζέμπερης, ισχυριζόμενος ότι θεωρεί πως η κόρη του είχε αναφέρει στην υπηρεσία της ότι είχε προβλήματα, όπως είχε κάνει και σε εκείνον, αναφέροντας ότι «από τον υπολογιστή της, έχουν χαθεί ονόματα, από υποθέσεις που χειριζόταν το παιδί μου», σημειώνοντας ότι «χειριζόταν σημαντικές υποθέσεις».

Όπως είπε, «ο άνθρωπος αυτός ήθελε την κόρη μου νεκρή, γι΄ αυτό την χτύπησε με μανία», ενώ ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι ο καθ΄ ομολογία του δολοφόνος «μίλησε τώρα, διότι δεν του έδωσαν τα υπόλοιπα λεφτά που του είχαν υποσχεθεί».

«Δεν θα αφήσω πέτρα για πέτρα, θα ψάξω και θα βρω τους δολοφόνους του παιδιού μου, εκτός κι αν προλάβουν αυτοί να με σκοτώσουν», είπε ο πατέρας της εφοριακού.

Γεωργία Ανδρέλου: Να μιλήσει με στοιχεία 

«Αν σέβεται τον πόνο μας και αν έχει μετανιώσει πραγματικά όπως έχει πει τότε του ζητώ να μιλήσει» είπε επίσης και η μητέρα της Δώρας σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1. «Να πει όλη την αλήθεια, να μιλήσει ανοιχτά με ονόματα. Ποιοι είναι αυτοί που τον έβαλαν να σκοτώσει το παιδί μου. Δεν χρειάζεται προστασία. Είναι ήδη στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η προστασία που έχει του αρκεί για να μιλήσει με στοιχεία και όχι γενικά» σημείωσε η μητέρα της άτυχης εφοριακού.

Leave a Reply