Εβγαλαν όλους τους επιβάτες από το Norman Atlantic

0

Εβγαλαν όλους τους επιβάτες από το Norman Atlantic

Στο πλοίο παραμένουν μόνο μέλη του πληρώματος για τους τελευταίους ελέγχους – Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων έχει ανέλθει στους 407 – Ερωτήματα για τους λόγους που δεν είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, αλλά και για τους χειρισμούς των ιταλικών αρχών

Σε τραγωδία κατέληξε το θρίλερ στη Μεσόγειο με το πλοίο «Norman Atlantic» καθώς σύμφωνα με  πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τέσσερις νεκροί περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των νεκρών σε πέντε.

Στην περιοχή σπεύδει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής για την περισυλλογή τους, ενώ στοιχεία ταυτοποίησης των σορών θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωσή του Αρχηγείου του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων έχει ανέλθει στους 407, ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι
όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με επιτυχία πριν από λίγη ώρα από το πλοίο και πως στο
«Norman Atlantic» παραμένουν μόνο μέλη του πληρώματος για τους τελευταίους ελέγχους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αρχηγείο του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος έχει δοθεί εντολή αποδέσμευσης στο πλοίο «Cruise Europa», το οποίο μεταφέρει 59 επιβάτες που διασώθηκαν από το «Norman Atlantic».

Το «Cruise Europa», αφού κάνει μια στάση στο λιμάνι της Κέρκυρας, θα συνεχίσει το ταξίδι του στην Ηγουμενίτσα.

Πάντως, από αυτή την εξέλιξη μυστήριο προκαλεί το γεγονός πώς βρέθηκαν νεκροί άνθρωποι στη θάλασσα από τη στιγμή που δεν είχαν δηλωθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή αγνοούμενοι. Αυτό ίσως και να αλλάζει τα δεδομένα με τον αριθμό των επιβαινόντων. Ήταν οι τέσσερις νεκροί αριθμημένοι στο πλήρωμα που επέβαινε στο πλοίο ή επρόκειτο για πολίτες που δεν είχαν προσμετρηθεί; Κάθε ώρα που περνά γεννά πολλά ερωτήματα.

Την τραγική είδηση είχε μεταδώσει πριν από ώρα η ιταλική τηλεόραση RAI.

Το ρεπορτάζ είχε βασιστεί σε μαρτυρία Τούρκου επιβάτη που είπε: «Είδα τέσσερις ανθρώπους νεκρούς, με τα ίδια μου τα μάτια, είμαι απολύτως βέβαιος, ήταν μπροστά μου. Ηταν τέσσερις οι νεκροί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, νομίζω, γιατί στο σκοτάδι δεν μπορούσε να δω καλά. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς έπεσαν στη θάλασσα. Είδα επίσης ανθρώπους που επέβαιναν ένα βάρκα και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα και δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτούς».

Στο μεταξύ η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων από το πλοίο “Norman Atlantic” στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma.

Πάντως, σύμφωνα με το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, στους 419 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό. Από αυτούς οι 94 είναι Ελληνες. Το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό προσμετρά και τους πέντε νεκρούς, μεταξύ των διασωθέντων.

Leave a Reply