Διώχνουν οικογενειάρχες από την υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο Κορινθίων

0

cl5

Στα πλαίσια έρευνάς μας για την τραγική κατάσταση της καθαριοτητας στο Δήμο Κορινθίων φτάσαμε στο γεγονός ότι η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη. Συνεχίζοντας ομως να ψαχνουμε ήρθαμε αντιμέτωποι με αλλη μια από τις συνήθεις πρακτικές του Δήμου Κορινθίων. Ενώ ο νόμος προβλέπει παράταση των 8μηνίτων στους δήμους στο Δήμο Κορινθίων προχώρησαν σε νέα προκύρηξη για ΟΛΕΣ τις θέσεις με αποτέλεσμα οι ήδη εργαζόμενοι που δικαιούνταν ανανέωση σύμβασης (και θυμήζουμε ότι σε αυτά τα 8μηνα μιλάμε για ανθρώπους με πολλά οικονομικά προβλήματα, μακροχρόνια άνέργους, πολύτεκνους και άλλες τέτοιες περιπτώσεις)  η δημοτική αρχή προτίμησε να μην τους ανανεώσει με αποτέλεσμα πανω από 20 άτομα να έχουν κινηθεί νομικά και να έχει κολλλησει η πρόσληψη.

Ετσι η δημοτική αρχή καταδίκασε την πόλη στην κατασταση που ζούμε ολοι μας επειδή θέλει να βάλει νέα άτομα ενώ είχε τη δυνατότητα να κρατήσει για εναν ακομα χρόνο τους ίδιους αθρώπους.

Ο νομος που ψηφίστηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2015 λεει πως παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις.

Αναρωτιόμαστε γιατί στέλνει στην ανεργία αυτούς τους ανθρώπους και τι κρύβεται πίσω από αυτή τη μεθόδευση…

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Άρθρο 50 Η διάταξη του άρθρου 49 του ν. 4325/2015 (Α ́ 47) αντικαθίσταται ως εξής: «Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.» Άρθρο 51 Έναρξη ισχύος Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκτός αν ορί− ζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις. Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2015.

 

Οι υπάλληλοι ήδη έχουν στείλει εξώδικη διαμαρτυρία ενώ οπως μας ενημέρωσαν θα κινηθούν και νομικά κατά του δήμου…Αυτή είναι η απάντηση σε όσους τους λέγανε να ψηφίσουν συγκεκριμένα άτομα γιατί αλλιώς αν εβγαιναν άλλοι θα τους πετούσαν στο δρόμο.

Απάντηση