Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Φόβοι για επτά νεκρούς, σκοτώθηκαν τρεις δράστες

0

Τρόμος ξανά στο Λονδίνο! Φόβοι για τουλάχιστον επτά νεκρούς σύμφωνα με πληροφορίες και δεκάδες τραυματίες. Νεκροί τρεις δράστες. Φορτηγάκι τραυμάτισε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ την ίδια στιγμή έγιναν ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό στην Αγορά Μπόροου.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί έχουν τραυματιστεί στη νύχτα τρόμου που έπληξε το Λονδίνο. Η βρετανική αστυνομία αναζητάει τρεις υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οπλισμένοι, έπειτα από τρία βίαια επεισόδια. Στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην κοντινή Αγορά Μπόροου και στην περιοχή Βόξολ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC. 

Η αστυνομία ανακήρυξε τα δύο συμβάντα τρομοκρατικές ενέργειες

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες.

The Sun: Επτά άνθρωποι είναι νεκροί

Έως και επτά άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στα συμβάντα στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sun.

AdTech Ad

Δύο άνθρωποι που εξαπέλυσαν επιθέσεις κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου έπεσαν νεκροί από πυρά βρετανών ένοπλων αστυνομικών, ανέφερε η ίδια εφημερίδα.

H αρχή του τρόμου

Ένα όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι βγήκε από το οδόστρωμα και χτύπησε πέντε ή έξι πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ένας κάτοικος της περιοχής κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου δήλωσε ότι άκουσε εκπυρσοκροτήσεις όπλων πριν από λίγο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Το BBC μετέδωσε ότι οι τραυματίες στη Γέφυρα του Λονδίνου είναι πέντε ή έξι, αλλά οι πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Telegraph κάνουν λόγο για 15 ως 20 τραυματίες.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή έπειτα από ένα συμβάν πάνω στη Γέφυρα του Λονδίνου. Κατά έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε η βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, πως υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι με τραύματα από μαχαίρι. 

Ένοπλοι ένστολοι στάλθηκαν αμέσως και στο Μπόροου Μάρκετ, που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον Τάμεση. Στην περιοχή έχουν σπεύσει «πολλά» ασθενοφόρα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διακομιδών της βρετανικής πρωτεύουσας. Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει αποκλειστεί. Κλειστή είναι η γειτονική γέφυρα του Σάουθγουορκ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και skai.gr

Απάντηση