Διαμαντοπούλου: Οι περισσότεροι διευθυντές σχολείων επιλέχτηκαν γιατί αρνήθηκαν την αξιολόγηση

0

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ως επιτακτική ανάγκη την καθολική αξιολόγηση σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Σε δήλωση της χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Οι περισσότεροι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που επελέγησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν ως βασικό στοιχείο του βιογραφικού τους το ότι αρνήθηκαν και εμπόδισαν κάθε προσπάθεια αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης στα σχολεία».

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου διερωτάται «Τι λέει σήμερα ο υπουργός Παιδείας; Τι λένε οι ίδιοι οι περιφερειακοί διευθυντές, οι οποίοι προΐστανται χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι ακολούθως με τη στάση τους επηρεάζουν τους νέους ανθρώπους; Υπάρχει ίχνος πολιτικής τσίπας;

Σε κάθε περίπτωση, η καθολική αξιολόγηση σε όλο τον δημόσιο τομέα, με προϋποθέσεις, κανόνες, κοινοβουλευτική συναίνεση και θετικές ή αρνητικές συνέπειες για τους αξιολογούμενους, είναι η βάση της μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα, με άμεση και καθοριστική επιρροή στην οικονομία και την κοινωνία».

Πηγή: reporter.gr

Leave a Reply