«Δεν σκοτώνει κανείς το παιδί του για πλάκα»

0

 

VRAXATI_533_355

«Η ζωή μοιράζει δύσκολα χαρτιά στους ανθρώπους, μέχρι εκεί άντεξε ο πατέρας μου» λεει o 43χρονος γιος του 85χρονου

«Είχα μιλήσει και με τους δύο το προηγούμενο βράδυ, δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό», λέει  o μικρότερος γιος του 85χρονου που πυροβόλησε τον μεγαλύτερο γιο του -που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα- και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης, όταν ένας κάτοικος από το Βραχάτι Κορινθίας ενημέρωσε την αστυνομία ότι άκουσε πυροβολισμούς από διπλανό σπίτι.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η αστυνομία όπου εντόπισε νεκρούς πατέρα και γιο, ο ένας κείτονταν στην αυλή με το περίστροφο δίπλα του και ο άλλος στο εσωτερικό του σπιτιού όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία.

«Το τι έχει συμβεί μέσα σε ένα σπίτι, όσο θλιβερό, όσο άσχημο και να είναι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, γιατί τη… ζημιά αυτή τη στιγμή τη φορτώνομαι εγώ», λέει ο 43χρονος γιος του παιδοκτόνου και αυτόχειρα, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή υποψία ότι ο πατέρας του θα έγραφε τον επίλογο αυτού του οικογενειακού δράματος με αίμα.

«Μημ πιστεύετε ότι αν έφτασε ο πατέρας μου σε αυτό το σημείο το έκανε ελαφρά τη καρδία. Δεν σκοτώνει κανείς το παιδί του έτσι για πλάκα. Προφανώς αν μου έλεγε κάτι θα τον εμπόδιζα, θα κατέβαινα κάτω. Μου το άφησε να το διαβάσω την άλλη ημέρα», λέει τονίζοντας παράλληλα πως ο πατέρας του μπορεί να είχε σοβαρά προβλήματα υγείας όμως δεν ήταν ψυχοπαθής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ήταν 40 χρόνια στην πολεμική αεροπορία και 20 χρόνια δούλευε στην Ολυμπιακή. Έπαιρνε τις ψυχές 300 ανθρώπων κάθε ημέρα στα χέρια του. Δεν είχε άγχος, πίστευε στον εαυτό του. Το άγχος το απέκτησε τώρα με τα μνημόνια. Ήταν ταλαιπωρημένη η υγεία του αλλά και η ψυχολογία του. Δεν ήταν ψυχοπαθής ο πατέρας μου. Ο αδερφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα 30 χρόνια. Το αντιμετωπίσαμε όπως μπορούσαμε ως οικογένεια».

Ο 49χρονος ακολουθούσε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και πριν ενάμιση χρόνο κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αττικής.

«Ζήσανε δύσκολή ζωή, είναι δύσκολες οι ψυχικές ασθένειες, ταλαιπωρούνε οικογένειες», λέει χαρακτηριστικά ο 43χρονος και εξηγεί παράλληλα πως: «Καβγάδες γίνονταν αλλά εγώ δεν ήμουν παρών συνεχώς για να ξέρω σε τι έκταση. Περισσότερο φραστικά ήταν τα επεισόδια».

Το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε σε ένα κομοδίνο, δείχνει ότι ο 85χρονος είχε πάρει την απόφασή να δώσει με τα ίδια του τα χέρια τέλος στα βάσανά του και στο δράμα του 49χρονου γιου του ενώ ταυτόχρονα, ήθελε να γλιτώσει το μικρότερο παιδί του από τα προβλήματα που πιθανώς θα του δημιουργούσε ο αδελφός του.

«Μου άφησε σημείωμα, μου έγραφε ότι θα αρρωστήσω και εγώ από τη στεναχώρια μου στο τέλος».

Σε άλλο σημείο του σπιτιού, όπου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος βρέθηκε άλλο ένα σημείωμα, στο οποίο ο τραγικός πατέρας ανέφερε ότι άφηνε στον μικρότερο γιο του ένα χρηματικό ποσό για να τα βγάλει πέρα από εδώ και πέρα.

«Η ζωή μοιράζει δύσκολα χαρτιά στους ανθρώπους και έχουν κάποια βάρη, μέχρι εκεί άντεξε ο άνθρωπος κι αυτό αποφάσισε να κάνει μέσα σε μία δύσκολη νύχτα», κατέληξε ο 43χρονος.

πηγη

Leave a Reply