Χρήσιμες συμβουλές για την καλή λειτουργία του εκτυπωτή σας

0

Ο εκτυπωτής που έχετε στη διάθεσή σας συνιστά πολύτιμο εργαλείο για το σπίτι, το γραφείο ή την επιχείρησή σας.

Πώς μπορείτε να τον διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του;

Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές για τη συντήρηση του εκτυπωτή, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε λανθασμένους χειρισμούς που βλάπτουν τις εκτυπωτικές συσκευές.

Εν αρχή ην… η καθαριότητα!

Αν επιδιώκετε ο εκτυπωτής σας να είναι λειτουργικός για περισσότερο χρόνο, είναι απαραίτητο να τον καθαρίζετε προσεκτικά αρκετές φορές. Καθαρίστε τις εξωτερικές του επιφάνειες με ένα μαλακό πανί, το οποίο χρειάζεται να έχετε βρέξει ελαφρά με νερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε οικιακά καθαριστικά ή οινόπνευμα διότι είναι πιθανό να προκληθούν φθορές στον εκτυπωτή. Το εσωτερικό μέρος της συσκευής μπορείτε να το καθαρίσετε από τη σκόνη και το χνούδι αποτελεσματικά αν προμηθευτείτε ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα.

Ελέγχετε το χαρτί πριν εκτυπώσετε

Μεριμνήστε ώστε το είδος του χαρτιού που επιλέγετε στις ρυθμίσεις της κάθε εκτύπωσης να είναι το ίδιο με αυτό που έχετε προμηθεύσει την εκτυπωτική συσκευή σας. Το σύστημα είναι σε θέση να προσαρμόζεται στις ρυθμίσεις που εισάγετε κάθε φορά και πραγματοποιεί με διαφορετικό τρόπο τις εκτυπώσεις αναλόγως με το είδος του χαρτιού, το πάχος του, το μέγεθός του κοκ. Καλό είναι να αποφεύγετε να αγοράζετε εξαιρετικά φθηνό χαρτί εκτύπωσης καθώς συμβαίνει συχνά να είναι χαμηλής ποιότητας και να προκαλεί εμπλοκές. Συμβουλευτείτε το βιβλίο χρήσης του εκτυπωτή για τα είδη χαρτιού που προτείνονται από τον κατασκευαστή να προμηθεύεστε.

Μην αφαιρείτε τις κασέτες εκτύπωσης

Ο εκτυπωτής σας μπορεί να υποστεί βλάβη αν αφαιρείτε τις κασέτες εκτύπωσης. Κάντε το μόνο όταν χρειάζεται να τις αντικαταστήσετε, να τις καθαρίσετε ή να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγή συσκευασία. Αν οι κασέτες εκτύπωσης εκτεθούν στο περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μελάνι θα ξεραθεί και δεν θα πραγματοποιούνται εκτυπώσεις. Σε περίπτωση που κρίνετε απαραίτητο να καθαρίσετε τα ακροφύσια και τις επαφές των κασετών, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας και ακολουθήστε τις βήμα προς βήμα οδηγίες. Όταν χρειάζεται λοιπόν, να καθαρίσετε τα ακροφύσια, αφαιρέστε προσεκτικά τις κασέτες εκτύπωσης, βρέξτε ένα πανί με νερό, πιέστε το ελαφρά στα ακροφύσια για περίπου 3 δευτερόλεπτα και ύστερα, σκουπίστε τα με απαλές κινήσεις ή αφήστε τα να στεγνώσουν.

Προνοήστε για το φράξιμο των ακροφυσίων

Σε περιοχές όπου τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος να είναι ιδιαίτερα χαμηλά, συμβαίνει να επηρεάζεται η λειτουργία του εκτυπωτή. Αν έχετε παρατηρήσει να φράζουν τα ακροφύσια του εκτυπωτή σας με μελάνι, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεστε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο στο οποίο είναι τοποθετημένος. Προσέξτε! Όταν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος, απομακρύνετε το χαρτί εκτύπωσης από το δωμάτιο. Δεν επιθυμείτε σε καμία περίπτωση να απορροφήσει υγρασία και να καταστραφεί.

Αγοράστε τα κατάλληλα μελάνια

Προκειμένου να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε τα σωστά μελάνια για τον εκτυπωτή σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθεύεστε εκείνα που προτείνει ο κατασκευαστής του εκτυπωτή. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι οι εκτυπώσεις σας θα είναι ποιοτικές και ότι η συσκευή θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά. Αν όμως, το υψηλό κόστος των αυθεντικών μελανιών σάς φαίνεται αποθαρρυντικό, μπορείτε να καταφύγετε στην εναλλακτική λύση των συμβατών μελανιών, με μόνη επιφύλαξη να απορριφθούν από τη συσκευή σας ως «ξένα». Μια άλλη πρόταση είναι να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες για να επαναγεμίσετε τις κασέτες, αλλά αποκλειστικά από ειδικούς που εμπιστεύεστε για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Leave a Reply