Β. Μαρινάκης: Κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – «Δεν εκβιάζομαι, ούτε απειλούμαι»

0

Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του λιμενικού και κατά παντός άλλου υπευθύνου, καταγγέλλοντας σκευωρία και βασικό οργανωτής της τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Στην αντεπίθεση περνά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μετά τον πολιτικοδικαστικό σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του ισοβίτη του Noor1 για πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να εμπλέξει τον εφοπλιστή σε διακίνηση ηρωίνης, ο εφοπλιστής κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά.

Στρέφεται σε βάρος κάθε υπευθύνου της «σκευωρίας» που όπως λέει στήθηκε σε βάρος του αλλά και του λιμενικού, ο οποίος φέρεται να συνομιλεί με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Όπως υποστηρίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε βάρος του στήθηκε «σκευωρία, η οποία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Τη μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή παρέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χρεωθεί σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό για να ξεκινήσει άμεσα η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε δήλωση του ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρεται ονομαστικά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, εναντίον του οποίου εξαπολύει πυρά.

Η δήλωση του κ. Μαρινάκη έχει ως εξής:

«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.

Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.
Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών.

Αυτή είναι η δική μου απάντηση».

 

 

 

 

 

http://mononews.gr/news-politiki-o-v-marinakis-katethese-minisi-enantion-tou-kammenou-ego-den-ekviazome-oute-apiloume/165747

 

Leave a Reply