Αυτή είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο των hedge funds

0

Αυτή είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο των  hedge funds

Η πιο ισχυρή hedge fund μάνατζερ στον κόσμο ακούει στο όνομα Leda Braga.

Πριν ένα μήνα, η Leda Braga, αναλύτρια της BlueCrest Capital Management όπου διαχειριζόταν περίπου 8,5 δισ. δολάρια ξεκίνησε το δικό της fund, το Systematica Investments, στη Γενεύη, και να διαχειρίζεται περίπου το ίδιο ποσό, αυτή τη φορά, φυσικά, για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με το CNBC, η Systematica κατάφερε να βρεθεί στο top 100 των funds με βάση τα χαρτοφυλάκιά τους, καθιστώντας την 48χρονη Braga μια από τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο του hedge fund.

Η Βραζιλιάνα Braga απέκτησε το διδακτορικό της στη μηχανική στο  Imperial College London, κι εργάστηκε στην  JPMorgan Chase πριν μεταφερθεί στην  BlueCrest και ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα projects της εταιρείας το  BlueTrend, το οποίο απέφερε στην εταιρεία 7,9 δισ. δολάρια.

Η επιτυχία του BlueTrend, μιας πλατφόρμας που πραγματοποιεί συναλλαγές στα futures των μετοχών, ομολόγων, συναλλάγματος και εμπορευμάτων αναζητώντας trends για την στρατηγική αγοράς-πωλησης, οδήγησε την BlueCrest στην απόφαση να δώσει στην Braga πλήρη ελευθερία και να κάνει το BlueTrend ξεχωριστή εταιρεία.

 

Leave a Reply