«Άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία» η ανασκαφή της Αμφίπολης, υποστηρίζει αρχαιολόγος

0

image

Σκοπός της να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα, λέει ο ΓΓ της Αρχαιολογικής Εταιρείας Βασίλης Πετράτος«Ούτε μεγάλο, ούτε μικρό γεγονός» χαρακτήρισε την ανασκαφή της Αμφίπολης ο ΓΓ της Αρχαιολογικής Εταιρείας Βασίλης Πετράτος στην παρουσίαση του έργου της εταιρείας για το 2014.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, η ανασκαφή που σημάδεψε την περσινή χρονιά είναι μια «άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα».

«Το μνημείο το ίδιο έως τώρα δεν προσέφερε κάτι το νέο και οι ιστορικές πληροφορίες που θα μπορούσε να δώσει η ανασκαφή φαίνεται πώς χάθηκαν εξαιτίας της διεξαγωγής της από πρόσωπα που αγνοούν την επιστήμη και τη μέθοδό της» ανέφερε χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Πετράτος.

Στα «ευχάριστα» ο ΓΓ της Εταιρείας στάθηκε στην προσφορά εκ μέρους της κόρης του Σπυρίδωνα Μαρινάτου, Ναννώς, του εκμαγείου της φημισμένης προτομής της Νεφερτίτης, βασίλισσας της Αιγύπτου, το οποίο είχε δωρηθεί στον αείμνηστο αρχαιολόγο το 1935 όταν ήταν Έφορος Αρχαιοτήτων Κρήτης.

http://www.protothema.gr/culture/article/474664/atehni-skinothetimeni-istoria-i-anaskafi-tis-amfipolis-upostirizei-arhaiologos/#.VU92v8o_3YU.twitter

Leave a Reply