Απογοητευμένοι οι αγρότες συνεχίζουν με αποκλεισμούς στα μπλόκα

0

Απογοήτευση επικρατεί στα μπλόκα των αγροτών, καθώς παρά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν πως δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Στα Τέμπη, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μία συνεδρίαση σε έντονα φορτισμένο κλίμα, κατά την οποία ενημερώθηκαν οι αγρότες για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν δυσαρεστημένοι.

Αμέσως μετά, οι παριστάμενοι προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο της εθνικής οδού, ενώ σήμερα το μεσημέρι μετακίνησαν ορισμένα τρακτέρ στη γέφυρα του Πηνειού, με στόχο να αποκλείσουν και την εναλλακτική διαδρομή, στη διασταύρωση Στομίου. Φέρονται δε αποφασισμένοι να αποκλείσουν και σιδηροδρομικές γραμμές.

Αυτή την ώρα, όπως μετέδωσε η Σοφία Παπαθανασίου, πραγματοποιείται συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο στις Μικροθήβες, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ οι αγρότες θα αποκλείσουν τον δρόμο Λάρισας-Κοζάνης, από τις 4 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα. Στο μπλόκο της Νίκαιας τηρούν στάση αναμονής, καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση για την ξεχωριστή συνάντηση που ζήτησαν να έχουν με τον πρωθυπουργό.

Η δυσαρέσκεια των αγροτών, ήταν εμφανής από τις δηλώσεις που έκαναν εκπρόσωποί τους στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”. Ο Γιάννης Παναγής, γραμματέας της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών, που δεν συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση, έκανε λόγο για απογοήτευση, σημειώνοντας ότι σε ορισμένα σημεία, ενώ έκανε λόγο για “χειραγώγηση της ελεύθερης έκφρασης, καταστρατήγηση της δημοκρατικής εκπροσώπησης και ανάδειξης των προβλημάτων των αγροτών”.

“Εμείς ξέραμε ότι το καλάθι μας θα ήταν μικρό, δεν είχαμε προσδοκίες ότι θα πάμε να πάρουμε κάτι. Πήγαμε να περισώσουμε γιατί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα”, δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Τζαβάρας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βοιωτίας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και οι επιθέσεις των αγροτών κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κρήτη, αγρότες προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη, ο οποίος δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» ότι “προφανώς” και θα ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όταν τελείωσε η εκπομπή στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο κ. Ηγουμενίδης, οι αγρότες τον πλησίασαν, του επιτέθηκαν φραστικά, χαρακτηρίζοντάς τον “προδότη” και διεμήνυσαν ότι είναι ανεπιθύμητος στην Κρήτη. Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

πηγη

Απάντηση