Από το Μένουμε Ευρώπη στα Πανηγύρια

0

Επειδή κάποια πράγματα σταματούν να έχουν πλάκα όταν επαναλαμβάνονται σαν δικαιολογία από κάποιους που εξακολουθούν να προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό.

Το θέμα με το μνημόνιο είναι πολιτικό αλλά και λύνεται με απλά μαθηματικά…

Αυτοί του Μένουμε Ευρώπη δεν ψήφισαν τη φοροεπιδρομή σε Ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δεν ψήφισαν την καταστροφή της Οικονομίας. Δεν ψήφισαν το 24% στο ΦΠΑ το 29% Φόρο και την αύξηση στους φόρους στον Τουρισμό. Ψήφισαν Ναι στις μεταρρυθμίσεις που θα κατεβάζουν τις συντάξεις από τα 1500 και ευρω μηνιαίως σε φυσιολογικά νούμερα, να κοπούν οι συντάξεις των 50αρηδων, να ψαχτούν οι αναπηρικές συντάξεις τυφλοι κτλ που οδηγούν PORSCHE και άλλα τέτοια.

Όταν κάποιος δανείζεται 2000 ευρώ, το μνημόνιο λέει πως πρέπει στο τέλος του μήνα να τα βρει και να τα δώσει… Το μνημόνιο δε λέει ότι πρέπει να τα κάνει φλούδα και μετά να κάνει πιάτσα για να τα ξαναβρεί. Ζητά να γίνει ότι κάνουμε και στο σπίτι μας. Σοφή διαχείριση…

Αυτή τη στιγμή περίπου 2 εκ Ελληνες δουλεύουν στον Ιδιωτικό τομέα… Από αυτούς οι 800.000 έχουν δουλειά που έχει πάρε δώσε και βασικό πελάτη το δημόσιο. Έτσι οι  άμοιροι 1,2εκ εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνουν για 11εκ Ελληνες πολίτες. Το πρόβλημα λύνεται με απλά μαθηματικά… Δε μπορείς να θεωρείς λογικό ότι δεν πρέπει να κοπεί η σύνταξη των 2500 ευρώ γιατί ο καλός ο παππούς ζει τα παιδιά και τα εγγόνια του αλλά πρέπει αντιθέτως να δημιουργούνται συνθήκες για να βρούν δουλειά αυτά τα παιδιά.

Αλλά τι ζητώ και εγω ο καψερός. Να βγούν και να διαδηλώσουν με πανό που θα ζητά από τους βουλευτές να φτιάξουν συνθήκες για να ευνοήσουν τις επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που είναι δακτυλοδεικτούμενος αυτός που τολμά εν μέσω κρίσης να έρθει και να φέρει τα λεφτάκια του και να φτιάχνει μοναδες παραγωγής;. Αστε τους να φεύγουν ώστε επιτέλους να γυρίσουμε στη δραχμούλα μας και να κυκλοφορούμε με γαϊδουράκια , οπως παλιά…Είναι και πιο υγιεινό…Ή ακόμα καλύτερα ας ορκισθούμε στον Πολέμαρχο με τα Ελάνια Ιδεωδη μπας και μας φέρει καμια 300αρια δις να πληρώσει τα χρέη. Ας κάνουμε εκλογές, δημοψηφίσματα και άλλες ομορφιές μπας και καταλάβουν ποσο νούμερα είμαστε…Και οι ψηφοφοεοι και οι εκλεγμένοι τους που ακόμα και τώρα αρνούνται να κοιτάξουν το λαό στα μάτια και να του πουν “Το παηγύρι τελείωσε,ήρθε η ώρα του λογαριασμού…”

Θύμιος Τσαρμπός

Leave a Reply