Κατρούγκαλος: «Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα 384 ευρώ»

0

Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα 384 ευρώ. Αυτό όμως μπορούμε να δώσουμε σε αυτή τη φάση» είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος

image

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «Με δεδομένο ότι παραλάβαμε ένα διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα, καλούμαστε να το μοιράσουμε με δικαιότερο τρόπο».

Παράλληλα ο Κατρούγκαλος, καταλογίσε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «για την φτωχοποίηση, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, την κακοδιαχείριση τους και το τελειωτικό χτύπημα», όπως είπε, που τους έδωσαν με το psi.

«Στην Ευρώπη φαίνεται πλέον ότι μπορεί να υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος. Με το ασφαλιστικό σύστημα κάνουμε μια τομή, δίνουμε μια συμβολή για το πώς μια χώρα μπορεί να είναι μέσα σε μια σοσιαλδημοκρατική Ευρώπη», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση «της πραγματικής διαφθοράς» όπως είπε, και τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη, μετά από δύο εντολές που έδωσε, οι έλεγχοι για μικροδιαφθορά αλλά και οφειλές πλοιοκτητών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων.

Απαντώντας στις αιχμές του προέδρου της ΝΔ για την επαγγελματική του δραστηριότητα, τόνισε ότι πάντα ήταν με την πλευρά των αδυνάμων. «Αυτό υπερασπίστηκα και όταν δραστηριοποιούμουν ως δικηγόρος πριν αναλάβω στην ενεργητική πολιτική και μετά. Πάντα ήμουν με την πλευρά των αδύναμων. Αυτό υπερασπίστηκα τότε αυτό υπερασπίζομαι και τώρα», κατέληξε.

πηγη

Leave a Reply