Απλές ιδέες για να ομορφύνει το σπίτι σου

1

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι καλαίσθητο και να εμπνέει ζεστά και όμορφα αισθήματα σε όσους εισέρχονται. Ειδικά μάλιστα σε όσους μένουν σε αυτό, θα πρέπει να τους γεμίζει χαρά και θαλπωρή και μόνο η σκέψη ότι θα επιστρέψουν στο σπιτάκι τους.

Ο πιο απλός τρόπος για να είναι το σπίτι σου πάντοτε όμορφο είναι να είναι καθαρό και με προσωπικότητα. Φαντάζομαι ότι για την καθαριότητα δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Αλλά πώς αποκτά ένα σπίτι προσωπικότητα; Βρες την αισθητική που σου αρέσει και διακόσμησε το σπίτι ανάλογα.

Παρακάτω θα βρεις 3 απλές ιδέες που θα σε εμπνεύσουν για να κάνεις τις αλλαγές που θα ομορφύνουν τον προσωπικό σου χώρο.

Επιδιορθώσεις

Στην εισαγωγή του άρθρου αναφέρθηκε το καθάρισμα. Ένας ακόμα αυτονόητος παράγοντας που συμβάλλει στην ομορφιά ενός σπιτιού αλλά πολλές φορές τον αμελούμε είναι οι επιδιορθώσεις συσκευών και γενικών ζημιών. Την στιγμή που κάτι χαλάει ή που δείχνει ανησυχητικά σημάδια, κάλεσε έναν ειδικό από το episkeuazo.gr, για να έρθει να το “εξετάσει” και να το φτιάξει. Όταν λειτουργούν όλα στην εντέλεια, υπάρχει η σιγουριά ότι το σπίτι σού παρέχει όλα όσα χρειάζεσαι και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή εκνευρισμού για τίποτα.

Παράλληλα, από την στιγμή που όλα λειτουργούν σωστά, όλα είναι και στην θέση τους τακτοποιημένα. Για παράδειγμα αν έχει χαλάσει το πλυντήριο ρούχων σου, δεν ξεχειλίζει το καλάθι των απλύτων με ρούχα που θα έπρεπε να είχαν πλυθεί εδώ και καιρό.

Χαλιά

Χαλιά χρειάζονται σε κάθε σπιτικό για δύο λόγους: Πρώτον, βοηθούν στο να είναι το σπίτι λίγο πιο ζεστό. Δεύτερον, συμβάλλουν στην συνολική εμφάνιση του σπιτιού, κάνοντάς το να φαίνεται ολοκληρωμένο και περιποιημένο. Υπάρχουν άπειρα σχέδια και υφάσματα χαλιών με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Διάλεξε χαλιά που ταιριάζουν με τα χρώματα και το στυλ των επίπλων που υπάρχουν στο κάθε δωμάτιο, και δες τον χώρο σου να ομορφαίνει στην στιγμή.

Επίσης, θα ήθελα να προσέξεις και την θέση που θα βάλεις το χαλί. Αν σου αρέσουν τα πλακάκια στο πάτωμα, τότε μπορείς να πας με την κλασική επιλογή της τοποθέτησης του χαλιού στο κέντρο του δωματίου. Αν δεν σου αρέσει το πάτωμα, μπορείς να το καλύψεις βάζοντας δύο ή περισσότερα χαλιά κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, κρύβοντας έτσι το δάπεδο.

Τοίχοι

Οι τοίχοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα ενός σπιτιού. Κάθε τοίχος θέλει προσοχή, γιατί δεν θα πρέπει ούτε να τον μπουκώσεις αλλά ούτε να είναι και εντελώς άδειος. Ένας τρόπος να παίξεις με τους τοίχους είναι να τους χρωματίσεις ανάλογα με την αισθητική σου. Αν θέλεις ένα μοντέρνο σπίτι, μπορείς να βάψεις όλους τους τοίχους άσπρους. Αν θέλεις κάτι πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο, μπορείς να φτιάξεις πολύχρωμα γεωμετρικά σχέδια. Αν πάλι θέλεις κάτι νεανικό αλλά ήρεμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παστέλ χρώματα.

Πέρα από τα χρώματα, καλό θα ήταν να προσέξεις πώς θα τους διακοσμήσεις. Κρεμώντας πίνακες ζωγραφικής, καθρέφτες, φωτογραφίες ή λαμπάκια μπορείς να τραβήξεις τα βλέμματα και να κάνεις πιο ενδιαφέρον τον κάθε χώρο.

1 COMMENT

Leave a Reply