Απεργία την Πέμπτη 8/12 και… κουράγιο! Πως (δεν) θα κινηθούν τα ΜΜΜ

0

Δύσκολη μέρα είναι η Πεμπτη για τους Αθηναίους μιας και η πόλη θα παραλύσει, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ, δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΜ.

Για αυτό και όσοι ζείτε στην Αθήνα οπλιστείτε με υπομονή και δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται για την Πεμπτη. Λοιπόν, έχουμε και λέμε, απεργουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, δάσκαλοι και καθηγητές. Στην απεργία θα συμμετάσχουν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Την ίδια ώρα, δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία καθώς και η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 08:30 μέχρι τις 21:00, ενώ Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν μόλις 6 ώρες και συγκεκριμένα από τις 10:00 έως και τις 16:00.

Πορείες και συγκεντρώσεις

Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Μισή ώρα νωρίτερα στις 10:30, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν δώσει ραντεβού έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στην Ομόνοια στις 10:30 θα μαζευτεί το ΠΑΜΕ.

Απάντηση