Αντιγήρανση με υαλουρονικό – πώς να επαναφέρεις τη νεότητα στο πρόσωπο!

0

Επιδιώκεις να επαναφέρεις τη νεανικότητά στο πρόσωπό σου αλλά δεν επιθυμείς να καταφύγεις σε επεμβατικές θεραπείες, που εξαλείφουν τα σημάδια της γήρανσης, απαιτώντας όμως συχνά νοσηλεία, ή αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες και απουσία από την εργασία. 

 

Το υαλουρονικό οξύ συνιστά την πλέον σύγχρονη λύση στο πλαίσιο της αντιγήρανσης και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι επιδιώκουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία και κυρίως, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να αλλάξουν το καθημερινό τους προγραμματισμό.  

 

Αν και εσύ σκέφτεσαι να δοκιμάσεις τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, δες παρακάτω όσα χρειάζεται να ξέρεις προτού απευθυνθείς σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής ή δερματολογικό ιατρείο. 

 

Πόσο αποτελεσματικό είναι το υαλουρονικό οξύ στην αντιγήρανση

 

Η θεραπεία με υαλουρονικό είναι μια ελάχιστη επεμβατική θεραπεία που περιλαμβάνει την έγχυση υαλουρονικό οξέος -ενός δομικού συστατικού του ανθρώπινου οργανισμού που υπάρχει αυτούσιο στη φύση- στα σημεία του προσώπου που χρειάζονται αισθητική βελτίωση, εξαιτίας της φυσικής γήρανσης του σώματος. 

 

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε επιλεγμένα σημεία, επομένως σε συνεννόηση με τον ειδικό που θα την πραγματοποιήσει, μπορείς να βρεις τα σημεία του προσώπου που επιθυμείς να βελτιώσεις, ώστε η έγχυση να διενεργηθεί σε αυτά. 

 

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι εφικτό να διαρκέσει μέχρι και 1 χρόνο και αυτό εξαρτάται γενικότερα, από την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται και από τη γνώση και την εμπειρία του ατόμου που την εφαρμόζει. 

 

Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνάει τη μία ώρα, ενώ μέσα σε αυτή περιλαμβάνεται και η προετοιμασία που γίνεται πριν από την έγχυση του υαλουρονικού. 

 

Η μέχρι τώρα εφαρμογή της θεραπείας στην Αμερική, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο καταδεικνύει πως πρόκειται για μια πολύ ασφαλή και αξιόπιστη πρακτική, που πραγματοποιεί όσα υπόσχεται, στο πλαίσιο της ελάχιστης επεμβατικότητας. 

 

Τι μπορείς να περιμένεις μετά την εφαρμογή της θεραπείας

 

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να ανανεώνει την επιδερμίδα του προσώπου σε βάθος, γεμίζοντας τις ρυτίδες και αποκαθιστώντας την υδατική ισορροπία του δέρματος. Η βελτίωση στην ελαστικότητα είναι εμφανής από την πρώτη συνεδρία με υαλουρονικό, όπως και η τονικότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να απολαμβάνεις μια πιο φρέσκια και νεανική όψη σε όλο το πρόσωπο.

 

Καθότι η έγχυση υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο γίνεται με τη χρήση μικρών βελόνων, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο μετά την εφαρμογή της ενέσιμης θεραπείας να παρατηρείται ένα ελαφρό πρήξιμο στα σημεία όπου έγινε η ενέσιμη τεχνική. Γι αυτόν τον λόγο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας ο ειδικός θα σου συστήσει να εφαρμόσεις στις υπό θεραπεία περιοχές επιθέματα πάγου, κατά την επιστροφή στο σπίτι. 

 

Σπάνια αλλά μπορεί να συμβεί, έχει αναφερθεί ερεθισμός της επιδερμίδας ή και εμφάνιση μελανιάς, συμπτώματα που όμως περνούν από μόνα τους ύστερα από μερικές ώρες.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να έχεις κατά νου πως αν νιώσεις οποιαδήποτε ενόχληση μετά το πέρας των 24 ωρών από την ενέσιμη θεραπεία στην περιοχή του προσώπου όπου εφαρμόστηκε, είναι απαραίτητο να απευθυνθείς στον ειδικό που την εφάρμοσε και τον ιατρό σου. 

 

Απάντηση