Ανθρωποκυνηγητό για τη Βίκυ και το γιο της

0

ImageHandler (2)

Οι αξιωματικοί έχουν επικεντρωθεί στο να βρουν ποιος είχε φροντίσει να “δανειστεί” το κλειδί της εξωτερικής πόρτας του δωματίου και να βγάλει το αντικλείδι που τη βοήθησε να πετάξει στην ελευθερία – Ψάχνουν κινητά και κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στους μεγάλους κεντρικούς άξονες πλησίον του ψυχιατρικού ιδρύματος

Τι έγινε από τη στιγμή που η Βίκυ Σταμάτη πέρασε την πόρτα του ισογείου δωματίου στο Δρομοκαίτειο, ποιοι είναι οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τη φυγαδεύσουν από το ψυχιατρικό κατάστημα σε άγνωστο σημείο και ποιο είναι το μέρος που έχει βρει καταφύγιο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σε αυτά τα σημεία επικεντρώνουν τις έρευνες τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς βλέπουν οργανωμένο σχέδιο απόδρασης πίσω από την εξαφάνιση της Βίκυς Σταμάτη. Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι υπήρχε μια χαλαρότητα στα μέτρα φρούρησης της συγκεκριμένης κρατούμενης αφού μπορούσε να βγαίνει στο μπαλκόνι, να μιλάει σε προσωπικό κινητό τηλέφωνο και να κινείται με μεγάλη άνεση στους χώρους του ψυχιατρικού καταστήματος.

Και μπορεί η διοίκηση του νοσοκομείου και η εξωτερική φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού να “διαπληκτίζονται” για το ποιος είχε την ευθύνη φύλαξης του λουκέτου της εξωτερικής πόρτας του δωματίου της Βίκυς Σταμάτη όμως το σίγουρο είναι πως κάποιος είχε φροντίσει να “δανειστεί” το κλειδί και να βγάλει το αντικλείδι που τη βοήθησε να πετάξει στην ελευθερία. “Θεωρούμε αδύνατο να κατάφερε μόνη της η κρατούμενη να απέδρασε χωρίς τη βοήθεια τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου. Εκτιμάμε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο που δεν ξέρουμε μέχρι που φθάνει. Αν δηλαδή η Σταμάτη κρύβεται σε κάποιο σημείο στην Αθήνα ή αν κατάφερε να πάει ακόμα πιο μακριά φεύγοντας ακόμη και από τη χώρα” τονίζει  αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει “Για τους λόγους αυτούς ψάχνουμε όλες τις κινήσεις του κινητού της τηλεφώνου τον τελευταίο μήνα, τους ανθρώπους με τους οποίους μιλούσε ή ερχόταν σε επαφή τόσο μέσα στο ψυχιατρικό κατάστημα όσο και τους επισκέπτες. Επίσης, ψάχνουμε τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στους μεγάλους κεντρικούς άξονες πλησίον του ψυχιατρικού ιδρύματος για να συγκρίνουν οχήματα που βγήκαν ή κινήθηκαν σύμφωνα με μαρτυρίες στο Δρομοκαίτειο”.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι έρευνες επεκτείνονται σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Απο το “σκανάρισμα” νυχτερινών πτήσεων, δρομολόγια πλοίων μέχρι και σημεία κοντά στο πατρικό της σπίτι στο χωριό Ζέλι Φθιώτιδας. Φυσικά, οι πληροφορίες λένε πως στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ο σύζυγος της Βίκυς Σταμάτη, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γνώριζε ή ακόμη και να βοήθησε με κάποιο τρόπο στην απόδραση της. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν νοσηλευθέντες ή συγγενείς τους με τους οποίους η Βίκυ Σταμάτη είχε αναπτύξει σχέσεις και επαφές προκειμένου να διευκρινιστεί αν κάποιοι από αυτούς έχουν συμμετοχή στο σχέδιο διαφυγής της.

Leave a Reply