Αννίβας: Δεν υπάρχει πουθενά νερό στο Δήμο Βέλου Βόχας, αν έχει λύση η αντιπολίτευση ας την παρουσιάσει

0

Απαντήσεις στους πολίτες του Δήμου Βέλου Βόχας για τη λειψυδρία και την αντιπολίτευση που κατηγορεί για ολιγωρία στη διαχείριση του ζητήματος έδωσε με συνέντευξη τύπου ο Αννίβας Παπακυριάκος.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος στην αρχή της συνέντευξης ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους κινούνται οι ενέργειες του δήμου και αφορούν σε βραχυπρόθεσμες λύσεις, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.
Εξήγησε ότι πρόβλημα λειψυδρίας εντοπίζεται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Βέλου-Βόχας, μερικά εκ των οποίων καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους ενώ άλλα «δανείζονται» νερό από διπλανά.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ζευγολατιό όπου όλες οι διαθέσιμες γεωτρήσεις του χωριού αποδίδουν αυτή τη στιγμή μάξιμουμ 15 κυβικά νερού.
Για το λόγο αυτό η υδροδότηση του Ζευγολατιού ενισχύεται από δύο γεωτρήσεις του Βραχατίου οι οποίες όμως και πάλι δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.
Ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος εξήγησε ότι όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Βέλου-Βόχας απευθύνθηκε στους όμορους δήμους του για βοήθεια στην αντιμετωπιση της λειψυδρίας.
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Κορινθίων ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σε ερωτήσεις του eKorinthos o Δήμαρχος κ. Παπακυριάκος απάντησε για το που πήγαν τα χρήματα των ενισχύσεων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο και για το ποια κίνσηση θα έδινε λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Leave a Reply