Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Κορίνθου: Χειροβομβιδες κρότου λάμψης σε διυλιστήριο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Η κατάσταση είναι έκρυθμη , η Κυβέρνηση μπροστά στο δόγμα της πάταξης κάθε συνδικαλιστικής δράσης δεν διστάζει να έχει ακόμα και νεκρούς, με κυβερνητική εντολή έγινε χρήση εκκριτικών κρότου λάμψης μέσα σε χώρο διυλιστηρίου ,αφού πρώτα έκοψαν την περίφραξη και εισέβαλαν μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας , χωρίς να τους νοιάζουν η επικινδυνότητα των υλικών που βρίσκονταν εκεί, όπως και οι ζωές των συναδέλφων που περιφρουρούσαν και ήταν προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου , από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα αφού προκλήθηκε από την χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης ,φωτιά σε μετασχηματιστή που έπειτα από προσπάθειες περιορίστηκε και τελικά κατασβέστηκε .

Η συγκεκριμένη εταιρεία παρά το γεγονός ότι έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων.

Αυτή η εγκληματική επέμβαση δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτή .

Το εργατικό κέντρο Κορίνθου δηλώνει αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων και ότι θα είναι δίπλα τους σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα αυτοί επιλέξουν .

Η καταστολή και η φίμωση που προσπαθεί η κυβέρνηση και η εταιρεία δεν θα περάσει .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Energean» ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ .

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ

Απάντηση