Αλαφούζος: “Αν κάποιος θίξει τον Ολυμπιακό, εξαφανίζεται”

0

Φουλ επίθεση από τον Γιάννη Αλαφούζο σε συνέντευξη του στο “Αθλητικό Μετρόπολις” της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε τι είπε για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα στημένα παιχνίδια και τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Μετρόπολις” της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε λόγο για ομάδες που έχουν το φόβο του Ολυμπιακού καθώς και για διαιτητές οι οποίοι καρατομούνται ή εξελίσσονται ανάλογα με το ποιον ευνοούν ή αδικούν.

Ακόμα, ο Αλαφούζος μίλησε για τη σύμπλευση του με τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, έκανε έκκληση στους οπαδούς του Τριφυλλιού ώριμη συμπεριφορά στο ντέρμπι της Κυριακής (22/2) και τόνισε ότι θα παρασχεθεί η καλύτερη φιλοξενία στον Βαγγέλη Μαρινάκη, εάν έρθει στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Μετρόπολις”

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Άγχος έχω περισσότερο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Βέβαια πιστεύω πως έχουμε καλύτερη ομάδα και είμαστε σε καλύτερη φυσικά κατάσταση αλλά είναι ντέρμπι. Φοβάμαι, όμως, το συσσωρευμένο θυμό, τις αντιδράσεις των οπαδών μετά από ένα κακό σφύριγμα. Θα είναι καταστροφή για τον Παναθηναϊκό αν έχουμε οποιαδήποτε μορφής επεισοδίων”.

Για τον Σιδηρόπουλο: “Δεν θα μιλήσω για κανένα συγκεκριμένο διαιτητή αλλά γενικά έχω κακή άποψη για το σύνολο τους. Έχουμε παράπονα από τον Σιδηρόπουλο που είναι πάντως από τους καλύτερους καθώς σε προηγούμενο παιχνίδι μας δε έδωσε ένα πέναλτι. Δεν είναι, όμως μόνο οι διαιτητές, είναι οι επόπτες, οι παρατηρητές, πολλοί. Από αυτά που βλέπω να συμβαίνουν και με όλα τα στοιχεία με τις τιμωρίες και τις εκθέσεις των παρατηρητών, καταλαβαίνεις πως αν κάποιος θίξει τον Ολυμπιακό εξαφανίζεται. Αν θίξει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ δε γίνεται τίποτα ή έστω υπάρχουν μικρότερες τιμωρίες”

Για τον θυμό των οπαδών: “Είναι επικίνδυνο αυτός ο θυμός να εξελιχθεί σε βία. Το είδατε και στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ που στην τελική την πλήρωσε η ίδια η ομάδα και όχι ο Ολυμπιακός”.

Για την παρουσία του Μαρινάκη στη Λεωφόρο: “Ξεχνώ τα προσωπικά αν έρθει και τιμούμε το θεσμό, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Θα του προσφέρουμε την κάθε φιλοξενία. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ευπρόσδεκτος, είναι κάτι δύσκολο αλλά ούτε και να του πω να μην έρθει. Οι προσωπικές μου απόψεις είναι κάτι διαφορετικό…”.

Για την προσωπική του άποψη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: “Δεν μπορώ να πω ότι μου είναι ο πιο συμπαθής άνθρωπος στον κόσμο”.

Για το μέτωπο ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ: “Θα ήταν και άλλες ομάδες μαζί μας αν δεν υπήρχε ο φόβος για τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει οργανωμένο μέτωπο, δεν οργανώνονται συστηματικά κάποιες ενέργειες. Είμαστε ανταγωνιστές αλλά έχουμε και κοινά σημεία. Όταν μας επιτρέπετε, συνεργαζόμαστε για το καλό του ποδοσφαίρου”.

Για την καχυποψία του κόσμου του ΠΑΟΚ προς τη συνεργασία αυτή: “Δεν πρόκειται να μαχαιρώσω κανέναν πισώπλατα. Είμαστε όμως, δεδομένα αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας. Ποτέ, όμως, δε θα κάνω κάτι παρασκηνιακά. Μου είχε πει το ίδιο και ο Ιβάν Σαββίδης πως γινόταν και στη Ρωσία όταν είχε μια ομάδα. Να υπάρχουν κοινά συμφέροντα”.

Για το θέμα της δικαιοσύνης και της νέας ηγεσίας στον αθλητισμό:Μας ενημέρωσε ο κύριος Κοντονής πως δε θα ανεχθεί βία και αδικία και δείχνει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Για το αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση είναι θέμα δικαιοσύνης και πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της. Ο κόσμος έχει εδραιώσει την άποψη πως υπάρχει βλέποντας κάποιες ενέργειες, κάποιες αδικίες. Θυμηθείτε τον τελικό του Ολυμπιακού με τον Αστέρα ή τον ίδιο αγώνα φέτος στην Τρίπολη με τον Σπάθα και τα όσα απίστευτα έγιναν. Ξανασφύριξε, όμως…”.

Για τα ύποπτα παιχνίδια: “Φοβάμαι πως υπάρχει στην Ελλάδα χειραγώγηση, στήνονται παιχνίδια. Δε σημαίνει, όμως πως όσες ομάδες κατηγορούνται, είναι και ένοχες. Πώς, όμως, μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο; Γνωρίζω πως μεταξύ των υπόπτων είναι ακόμα και μέλη που βρίσκονται πέριξ της δικαιοσύνης σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες. Σφίγγει ωστόσο ο κλοιός… Με τα στοιχεία που υπάρχουν, πάντως, καταλαβαίνουμε πως κάποιοι κονομάνε εδώ. Ζηλεύω τους Ισπανούς, τους Γερμανούς, τους Άγγλους που συμμετέχουν μόνο σε ποδοσφαιρικές γιορτές”.

Για την παρουσία στη λίστα των υπόπτων αγώνων κυρίως του Ολυμπιακού: “Δεν είναι θέμα ποσοτικό. Πρέπει κάποιος να ερευνήσει ποιος φταίει, όχι ότι είναι στον αγώνα και ο Ολυμπιακός. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως πρόεδροι ομάδων λένε στους προπονητές τους να μην βάλουν παίκτες για να μη γίνουν στόχοι του ισχυρού και της εκδίκησής του”.

Leave a Reply