‘Αετονύχης’ εξαπάτησε 17 ιδιώτες που πουλούσαν τα αυτοκίνητά τους

0

image

Ούτε αυτοκίνητο, αλλά ούτε και χρήματα άφηνε στα θύματά του ένας «αετονύχης» απατεώνας, οποίος προσέγγιζε ιδιώτες που πουλούσαν τα αυτοκίνητά τους μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, τους έκλεινε ραντεβού, πάντα το απόγευμα και αφού είχαν κλείσει οι τράπεζες για να μην μπορούν να «τσεκάρουν» τις επιταγές που τους έδινε έναντι της αγοράς του αυτοκινήτου τους και στη συνέχεια αποχωρούσε με τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες των θυμάτων, σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Τα άτυχα θύματά του αντιλαμβάνονταν την εξαπάτησή τους συνήθως την επόμενη ημέρα που πήγαιναν στις τράπεζες για να εξαργυρώσουν τις επιταγές, οι οποίες αποκαλυπτόταν πως ήταν πλαστές ή κλεμμένες.  Ο 38χρονος απατεώνας, από κοινού με τουλάχιστον άλλους τρεις άγνωστους συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει και έχουν αποσπάσει τα οχήματα από 17 άτομα κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 38χρονου, «εγκέφαλου», ο οποίος συνελήφθη στις 2 Μαρτίου από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για τον Αμβρόσιο Χριστάκο του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας. Η ΕΛ.ΑΣ. προς αναζήτηση τυχόν άλλων θυμάτων ή πληροφοριών ζητά από τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8295533 της Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της  Ασφάλειας Αττικής.

Leave a Reply