Αδειάζουν οι δήμαρχοι Τατούλη για τα σκουπίδια;

0

skoypidiaΑνακλήθηκαν αργά το βράδυ οι παραιτήσεις, του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και δημάρχου Ξυλοκάστρου Ηλία Ανδρικόπουλου και του αντιπροέδρου του Φορέα, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Εξάλλου, χθες βράδυ, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Φορέα, η μη έγκριση του οποίου πριν λίγες ημέρες είχε οδηγήσει στην παραίτηση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ.

Στο μεταξύ, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενημέρωσε ότι από σήμερα ξεκινά η αποκομιδή κι απόθεση των απορριμμάτων της πόλης στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου και σημείωσε ότι σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών της πόλης θα οδηγηθούν σε νόμιμο χώρο στη Μακεδονία.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε για τον σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας ότι, «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα» και πρόσθεσε πως το σχέδιο αυτό βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο, είπε, έχουν γίνει προσφυγές από πολλούς, ενώ κάλεσε τους δημάρχους της Περιφέρειας να αναλάβουν δράση λύνοντας το πρόβλημα μόνοι τους.

Ο κ. Παυλής υπογράμμισε ότι προχωρά τις διαδικασίες για την δημιουργία μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στην περιοχή Μεγαβούνι της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, με ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση. Στη μονάδα που θα δημιουργηθεί στο Μεγαβούνι ανέφερε ότι θα εξυπηρετήσει ο δήμος Τρίπολης και τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, ενώ σημείωσε ότι οι δύο δήμοι της Κυνουρίας ξεκινούν τη δημιουργία ανάλογης μονάδας σε περιοχή της βόρειας Κυνουρίας.

Leave a Reply