3 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να κρατάς ημερολόγιο

0

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ποσά πολλά μπορεί να είναι τα οφέλη που προσφέρει ένα ημερολόγιο ή ένα απλό σημειωματάριο; Ένα σημειωματάριο όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρονοδιάγραμμα του, αλλά του υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις, τις συναντήσεις και τους στόχους του. Μια ατζέντα, ένα ημερολόγιο ή ένα σημειωματάριο, πείτε το όπως θέλετε, είναι αξιοσημείωτο στην καθημερινότητα όλων μας καθώς με πολύ απλό τρόπο καταφέρνει να εξυπηρετεί, είτε σε δύσκολες είτε σε πολύ απλές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Δείτε λοιπόν πιο αναλυτικά τους κύριους λόγους για τους οποίους όλοι πρέπει να κατέχουμε ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο:

 

  1. στόχοι

Ένας σημαντικός παράγοντας που θα μας βοηθήσει στο να είμαστε πιο οργανωμένοι είναι να θέτουμε σωστά τους στόχους μας. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κάτι ή να μην ξεχάσουμε μια υποχρέωση βάζουμε μια υπενθύμιση στο κινητό μας ή αποθηκεύουμε τον “στόχο” μας στις σημειώσεις του κινητού μας. Στην πράξη όμως θα δεις πως το να γράφεις χειρόγραφα τους στόχους και τις υποχρεώσεις που θέλεις να διεκπεραιώσεις μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, θα λειτουργήσει πιο αποδοτικά και θα μεταφέρει πολύ καλύτερα το μήνυμα στον εγκέφαλο.

 

  1. εργασίες – σημαντικές σημειώσεις

Πολλές φορές όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή ή το κινητό μας για να κάνουμε μια εργασία ή να κρατήσουμε σημειώσεις για κάτι σημαντικό, μπορεί να παρασυρθούμε από το διαδίκτυο, τα μηνύματα ή άλλες ειδοποιήσεις. Έτσι λοιπόν θα ήταν πιο αποτελεσματικό (και ίσως παραγωγικό) να σημειώνεις στο ημερολόγιο ή το σημειωματάριο σου τις εργασίες που πρέπει οπωσδήποτε να κανείς ταυτόχρονα με τον χρόνο τον οποίο πρέπει ή μπορείς να αφιερώσεις για την κάθε εργασία ξεχωριστά. Με λίγα λόγια φτιάξε ένα πλάνο ή ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο επιθυμείς να ακολουθήσεις για να τελειώσεις στην ώρα σου τις υποχρεώσεις σου.

 

  1. ραντεβού και συναντήσεις

Όπως είπαμε και προηγουμένως, το να βάζεις μια υπενθύμιση ή ένα ξυπνητήρι στο κινητό σου πολλές φορές μπορεί να μην είναι και τόσο αποτελεσματικό. Τα κινητά μας είναι ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί να μην μπορούν να μας εξυπηρετήσουν, για διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα να τελειώσει η μπαταρία τους. Σε αντίθεση με αυτό, τα σημειωματάρια μπορείς να τα έχεις πάντοτε στην τσάντα σου και να ανατρέχεις σε αυτά όποτε εσύ επιθυμείς. Επομένως σημείωνε τα επαγγελματικά ραντεβού σου σε ένα σημειωματάριο αν θέλεις πάντα να είσαι στην ώρα σου!

Leave a Reply