21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού

0

0E61D898B47C65F7D4A7264A79721039

Σειρά συλλαλητηρίων θα λάβουν χώρα το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων μεγαλουπόλεων της χώρας όπου αντιρατσιστικές οργανώεις, φορείες, φόρουμ και πρωτοβουλίες πολιτών θα διαδηλώσουν κατά του ρατσισμού και την καταδίκη του με όποια μορφή και αν εκφράζετε.

Εναν ξεχωριστό περίπατο από τη Βουλή των Ελλήνων έως το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να επιδοθούν τα αιτήματά τους στη νέα κυβέρνηση, πραγματοποιούν για πρώτη φορά ενωμένοι εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, άτομα που ζουν με HIV, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κτλ) με πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Ο συμβολικός αυτός περίπατος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 12.00 με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού & των Φυλετικών Διακρίσεων
Μαζί τους συμπορεύονται προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα, μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα (ENAR-European Network Against Racism, EGAM – European Grassroots Antiracist Movement, UNITED FOR INTERCULTURAL ACTION), συμμετέχουν δυναμικά στον περίπατο, στηρίζοντας την πρωτοβουλία.
Επίσης στον περίπατο θα συμμετέχουν ιερείς από την Καθολική, την Κοπτική και την Αιθιοπική Εκκλησία καθώς και Μουσουλμάνοι Ιμάμηδες.

Επίσης στις 14:00 καλεί στην Ομόνοια η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ( ΚΕΕΡΦΑ) ενώ στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Στάθη Δρογώση, Αλέξη Καλοφωλιά, Legal Operation και αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

 
Λίγα λόγια για το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (Ε.Φ.Μ.) είναι ένα Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων. Πρόκειται για μία μορφή αυτοργάνωσης των μεταναστών.
Στόχους του Ε.Φ.Μ. αποτελούν η αυτοοργάνωση των κοινοτήτων και η δραστηριοποίησή τους για την ισότιμη ένταξη και συμμετοχή τους στην ελληνική κοινωνία, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και η προώθηση των προτάσεων και των αιτημάτων τους στη δημόσια συζήτηση με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και τα θεσμικά της όργανα και η ανάπτυξη δράσεων για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και τέλος η παράλληλη προώθηση των αξιών της Πολυπολιτισμικότητας, της Δημοκρατικής συμβίωσης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της ισότιμης συμμετοχής στα κοινά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του Ε.Φ.Μ.  http://www.migrant.gr

 

Leave a Reply